Să gătești rețete simple, pe care copiii le pot mânca singuri, este esențial pentru a-ți ajuta copilul să devină familiarizat cu diferite alimente. În acest fel îl vei ajuta să descopere texturi și gusturi, ceea ce va reduce riscul de a refuza anumite alimente.
Înainte de a începe să gătești diferite rețete, trebuie să știi că e important să alegi preparate care conferă un boost de vitamine, minerale și alți nutrienți esențiali, întrucât în acest fel copilul se va dezvolta armonios.
Care sunt rețetele pe care le poți încerca, află mai jos:
Chifteluțe din broccoli
Ingrediente necesare:
- 400 grame de broccoli
- 200 grame de pesmet
- o jumătate de ceapă
- pătrunjel verde
- 100 grame de brânză
- două ouă
Mod de preparare:
Într-o oală adâncă, pune apă la fiert cu puțină sare, iar apoi, când a dat în clocot, adaug inflorescențele de broccoli și lasă-le la gătit pentru cinci minute.
Ulterior, strecoară totul și toacă mărunt, împreună cu pătrunjelul, ceapa și brânza.
Într-un bol adânc, adaugă ingredientele și pesmetul, respectiv cele două ouă bătute bine.
Formează chifteluțele și pune-le pe o hârtie de copt, după care gătește-le pentru 30 de minute la 180 grade Celsius.
Clătite de dovleac și fulgi de ovăz
Ingrediente necesare:
- 400 grame de dovleac
- o lingură de făină de ovăz
- sare
- bicarbonat de sodiu (în cazul copiilor mai mari de un an)
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Coace dovleacul la cuptor pentru 30 de minute, după care pasează pulpa.
Adaugă apoi făina, sarea și bicarbonatul de sodiu, dar și uleiul de măsline. Poți folosi și alte condimente care sunt pe placul tău.
Formează apoi clătitele și coace-le pe ambele părți.
Omletă cu legume
Ingrediente necesare:
- o jumătate de ceapăo vânătă
- un ardei gras
- trei ouă
- sare
Mod de preparare:
Taie ceapa julienne, după care vânăta și ardeiul gras cubulețe mici. Sotează totul într-o tigaie, până se înmoaie.
Bate ouăle cu puțină sare, iar apoi toarnă-le peste legume.
Lasă la gătit până capătă o culoare aurie și prăjește-le pe ambele părți.
Paste cu legume
Ingrediente necesare:
- o vânătă
- un dovlecel
- un ardei gras
- sare
- o roșie
- busuioc proaspăt
- două linguri parmezan
Mod de preparare:
Taie vânăta, dovlecelul și ardeiul gras în cubulețe mărunte.
Într-o tigaie întinsă, pune legumele la sotat, până se înmoaie. Adaugă puțină sare, iar apoi, când s-au gătit, pune-le într-o farfurie.
În aceeași tigaie, pune roșiile curățate și tocate mărunt, iar apoi, când ai obținut un sos, adaugă pastele fierte potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj și strecurate. Adaugă și legumele și amestecă bine, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Servește preparatele cu busuioc proaspăt și parmezan ras.
Credit foto: Shutterstock
Articol citit de 177 persoane
Acest articol nu are comentarii!