Să muți copilul din pătuț în pat este, fără doar și poate, o provocare. Nu doar pentru prichindel, ci și pentru părinți care se tem de această schimbare.

Uneori, din comoditate, multe persoane proaspăt devenite părinți le permit bebelușilor să doarmă în patul lor. Sau într-un pătuț așezat lângă patul lor. Totuși, uneori, odată cu trecerea timpului, părinții își doresc intimitate așa că își doresc ca prichindeii lor să treacă la patul lor, ceea ce nu este o operațiune ușoară.

Să-ți muți copilul din pătuț în pat este, fără îndoială, o provocare. Nu doar pentru prichindel, ci și pentru părinți, care trebuie să-și învingă teama că bebelușul va păți ceva dacă va sta departe de ei.

Ce poți face pentru ca tranziția să fie mai ușoară, află mai jos:

Organizează camera copilului potrivit

Camera copilului trebuie să fie bine luminată, mai ales în zona patului și, de asemenea, este indicat să ții o lumină slabă aprinsă, în cazul în care trebuie să intri dacă se trezește și să te poți ghida ușor.

Momentul ideal pentru tranziție - când dorm noaptea

Unii copii dorm toată noaptea de la patru la șase luni, motiv pentru care această perioadă ar trebui să fie perfectă pentru a face schimbarea. A ști că bebelușul doarme toată nopatea îți va oferi siguranța de care ai nevoie pentru a-l lăsa să doarmă singur în patul lui.

Transformă-i camera într-un loc ideal pentru somn

Camera bebelușului trebuie să fie un spațiu cald, fără umiditate, în care copilul să doarmă. Dacă este posibil, folosește dispozitive pentru a-l asculta sau vedea, în așa fel încât să știi dacă doarme ori dacă plânge și să mergi la el imediat.

Nu ai nevoie de balustrade pentru pat

Atunci când ai decis să faci tranziția de la pătuț la pat nu trebuie să folosești șine de pat, întrucât ei au puterea de a memora cu ușurință spațiul saltelei. Ori puteți folosi un pat Montessori, care se află întins pe podea.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 192 persoane