Rețetele cu căpșuni pentru copii sunt excelente atunci când îți dorești ca ei să consume mai multe fructe. În plus, acestea au numeroase beneficii pentru sănătate.

Rețetele cu căpșuni pentru copii sunt o excelentă metodă prin care poți include vitamine și antioxidanți în dieta copiilor, aceste elemente ajutând la menținerea sănătății.

Este indicat, însă, ca prichindeii să consume căpșunile în plin sezon, întrucât atunci acestea conțin nutrienți esențiali și de calitate mare.

Ce rețete le poți pregăti copiilor, află mai jos:

Mouse cu căpșuni și cocos

Această rețetă este o sursă bogată de vitamina C, motiv pentru care ajută la întărirea sistemului imunitar și reduce riscul de a dezvolta afecțiuni respiratorii.

Ingrediente necesare:

  • 300 grame de căpșuni
  • patru albușuri
  • o lingură de ulei de cocos
  • un praf de sare
  • un praf de scorțișoară
  • trei linguri de miere
  • o lingură de agar-agar

Mod de preparare:

Tot ce trebuie să faci este să speli căpșunile, să le îndepărtezi codițele, iar apoi să le tai pe jumătate. Amestecă-le apoi cu miere, scorțișoară și ulei de cocos.

În același timp, într-o oală, pune puțină apă și adaudă praful de agrar-agrar și amestecă bine până se topește.

Adaugă apoi și albușurile și un praf de sare, după care adaugă căpșunile. Continuă să amesteci, iar apoi, când ai obținut o pastă omogenă lasă totul la frigider pentru o oră.

Servește cu puțin ulei de cocos.

Căpșune învelite în ciocolată

Această rețetă este absolut delicioasă, poate conține o cantitate mare de antioxidanți, dar n-ar trebui să exagerezi cu ea.

Ingrediente necesare:

  • 200 grame de căpșuni
  • 150 grame de ciocolată cu cel puțin 70 la sută cocos
  • 150 ml de frișcă lichidă
  • o lingură de unt
  • o jumătate de ceașcă de zahăr

Mod de preparare:

Primul pas este să rupi ciocolata sub formă de bucățele, iar apoi să o pui într-o oală cu frișca lichidă. Încălzește totul la bain-marie, după care amestecă cu o spatulă, până ciocolata s-a topit.

La final, când ai obținut o compoziția omogenă, adaugă unt și zahăr și amestecă bine.

Spală căpșunile, îndepărtează-le codițele, iar apoi trece căpșunile prin ciocolată și pune-le pe o farfurie. Lasă-le la frigider până ciocolata s-a întărit, iar apoi servește-le.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 18 persoane