Se spune că nu există meserie mai dificilă decât cea de părinte, însă aceasta vine însoțită de mult entuziasm. Astfel, atunci când ai devenit părinte de curând ai tendința de a-i cumpăra tot felul de jucării copilului tău. Deși poate fi o încântare atunci când îl vezi că descoperă culori, texturi, forme sau animale, acestea trebuie să fie curățate din când în când.

Fie că ai dezvoltat o pasiune din a-i cumpăra copilului tot felul de jucării, fie că le primește din partea familiei ori prietenilor, jucăriile trebuie să fie curățate din când în când, întrucât cei mai mulți dintre copii au tendința să le bage în gură, iar saliva aceea poate determina apariția unor bacterii.

Cum poți curăța jucăriile bebelușilor

Potrivit specialiștilor, jucăriile pentru bebeluși trebuie să fie curățată de 2-3 ori pe lună, în timp ce în cazul copiilor mai mari, acestea trebuie să fie spălate o dată la șase luni.

Cum cureți jucăriile din plastic

Dacă jucăriile mici, din plastic, care nu conțin piese metalice ori electronice, pot fi curățate în mașina de spălat vase. Este, însă, important să nu folosiți detergent, întrucât poate fi periculos. Puteți, de asemenea, să le spălați manual cu apă și săpun, după care să le clătiți bine și să le ștergeți cu o cârpă.

De cealaltă parte, jucăriile mari pot fi spălate tot cu apă și săpun ori cu un amestec din apă și oțet. Poți, de asemenea, să folosești și șervețele dezinfectante.

O altă modalitate de a curăța aceste jucării este să folosești dischete înmuiate în spirt. Poți, de asemenea, să folosești o lavetă din microfibră ori periuța de dinți, pe care le poți înmuia în apă caldă cu detergent de vase. Ulterior, însă, clătește bine și usucă-le cu prosoape din hârtie.

Cum cureți jucăriile din pluș 

Jucăriile din pluș pot fi curățate la mașina de spălat, însă cu un detergent pentru copii și niciodată la o temperatură mai mare de 40 grade Celsius.

Cum cureți jucăriile din metal

Jucăriile din metal, în schimb, pot fi curățate doar cu o cârpă înmuiată cu apă și săpun, iar apoi clătite cu apă curată. Evident, este imoportant ca acestea să fie uscate imediat.

De ce e important să cureți jucăriile bebelușilor

Potrivit unor studii de specialitate, jucăriile pot fi purtătoare de virusuri și bacterii, motiv pentru care copiii se pot îmbolnăvi mai repede. Printre cele mai frecvente afecțiuni sunt cele respiratorii.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 96 persoane