Când vine vorba de alimentația bebelușilor, odată ce ai început diversificarea piureurile ar trebui să fie nelipsite din dieta lor. Astăzi îți propunem să descoperi ce beneficii are pentru sănătate piureul de kiwi.

Cele mai multe mămici aleg să le ofere bebelușilor lor piure din banană, măr ori morcov, însă ar trebui să încerci și piure de kiwi, care este o sursă bogată de vitamina C și de antioxidanți.

Această rețetă poate fi inclus în alimentația bebelușilor încă de la șase luni, de când ai început diversificarea. Acest fructe este o sursă bogată de fibre și are numeroase beneficii pentru sănătate. Spre exemplu, fibrele ajută la îmbunătățirea tranzitului intestinal și reduce constipația, potrivit unui studiu publicat în revista Nature Reviews.

Totodată, fructele de kiwi conțin vitamina C, care este esențială pentru întărirea sistemului imunitar și contribuie la îndeplinirea multor funcții vitale în organism.

Totodată, păstrând un nivel adecvat de vitamina C în organism vei reduce riscul de infecții și de boli cronice. Această vitamină contribuie, de asemenea, și la sintetizarea colagenului, o proteină care se regăsește în corpul uman, fiind parte a țesuturilor și a altor structuri.

De asemenea, kiwi este o sursă bogată de fitochimicale care au proprietăți antioxidante. Astfel, aceste elemente ajută la neutralizarea formării radicalilor liberi, prevenind acumularea lor în organism și reducând riscul de îmbolnăvire.

Cum poți pregăti piure de kiwi pentru copii:

Ingrediente necesare:

  • un fruct de kiwi, curățat și tăiat
  • un măr, curățat și tăiat

Mod de preparare:

Curăță și taie fructul de kiwi, după care fierbe-l câteva minute, până când s-a înmuiat.

Oprește focul și trece apoi fructul de kiwi prin blender, alături de măr. Amestecă bine, iar apoi oferă-i-l înainte de a oxida.

Pentru a te bucura de beneficiile acestui piure îți recomandăm să-l combini și cu alte fructe, precum banane, mango, pere, căpșune, zmeură ori avocado.

Totodată, dacă observi că prichindelul tău adoră acest fruct i-l poți oferi în combinație cu iaurt. Este indicat, însă, să tai fructul sub formă de cubulețe cât mai mici, ca să-i fie ușor să le consume. Ori poți să blenduiești totul. 

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 134 persoane