N-a mai rămas mult până când va fi, oficial, vară și va începe perioada concediilor. Așadar, dacă plănuiești o vacanță cu familia și urmează să călătorești cu copiii cu mașina, trebuie să ai în vedere câteva sfaturi.

Fie că urmează să pleci la mare, la munte ori în alt oraș, să pleci la drum cu copiii în mașină poate fi o adevărată provocare. De aceea, îți recomandăm să ții cont de aceste trucuri.

Plănuiește în amănunt ruta și fii pregătită pentru posibile schimbări

Atunci când pleci la drum cu copiii trebuie să ai în vedere că vei face mai multe opriri ca de obicei pentru a se odihni, pentru a se mișca, pentru a merge la baie ori pentru a lua o gustare. Așadar, înainte de a porni, asigură-te că ți-ai plănuit în amănunt ruta și fii deschisă la schimbări, întrucât cei mici pot fi extrem de imprevizibili. De asemenea, nu uita să pui în mașină jucării, pentru a-i ține ocupați în orele în care călătoriți.

Ține cont de siguranță

Ține copiii în scaune speciale și nu le permite să stea fără centura de siguranță. De asemenea, asigură-te că folosești un scaun potrivit vârsta, greutatea și înălțimea copilului. În acest fel, el va fi în siguranță în cazul unor eventuale manevre neașteptate.

Alege haine potrivite

Atunci când călătorești, vestimentația ar trebui să fie un aspect pe care trebuie să-l ai în vedere. Alege haine confortabile pentru copii și nu prea multe, pentru a nu le fi cald. Evident, suprapunerea de haine este indicată, întrucât le poți da jos numaidecât.

Mâncare, apă și dulciuri

Hidratarea este importantă, așa că nu uita să iei cu tine apă pentru cei mici în sticlele lor favorite, pentru a le avea aproape. De asemenea, asigură-te că ai la îndemână gustări ori dulciuri, în cazul în care îți cer ceva de mâncare.

Evită răul de mișcare

E normal ca prichindeii să se confrunte cu amețeală, greață ori transpirații din cauza mișcării constante a mașinii. Pentru a reduce sau chiar a evita aceste stări de rău, pornește la drum după masă, întrucât dacă vor avea stomacul plin, aceste stări pot dispărea numaidecât.

Credit: Shutterstock

Articol citit de 226 persoane