Pielea uscată în cazul bebelușilor poate să fie o problemă frecvent întâlnită și, pe lângă anumite creme regăsite în farmacie trebuie să știi că există și anumite remedii naturiste pe care le poți încerca pentru a hidrata pielea.

Pielea uscată la bebeluși poate fi o problemă ce-i preocupă pe părinți, însă ce poți face pentru a o hidrata în profunzime, află mai jos:

Folosește umidificatoare

Pentru a preveni uscarea pielii la bebeluși se recomandă să păstrezi aerul umed în încăperea în care trăiește. Astfel, specialiștii îți recomandă să folosești umidificatoare, acele dispozitive ce au proprietatea de a menține umiditatea din încăpere în limite normale.

Folosește creme de gălbenele

Crema de gălbenele este un aliat de nădejde pentru hidratarea pielii, dar și pentru ameliorarea unor afecțiuni ale pielii, printre care și eczeme. Folosește un produs natural, obținut din extracte bio, care nu conțin aditivi chimici, întrucât doar așa vei evita iritarea pielii sugarilor.

Folosește uleiuri esențiale

Pentru a hidrata pielea poți folosi, de asemenea, uleiuri esențiale, acele produse obținute din plante aromatice, care au prorpietăți benefice pentru sănătate. Uleiul de avocado este unul dintre cele mai hidratante produse, întrucât conține vitamina E, vitamina A și acizi grași.

Băi scurte, esențiale

Bebelușii cu piele uscată ar trebui să primească băi scurte. Este, de asemenea, indicat să folosești produse îngrijire potrivite tipului el de piele, dar și să-i ștergi pielea numai cu prosoape din bumbac, fără a genera, însă, frecare. Totodată, este indicat să utilizezi produse de îngrijire cu un pH neutru și care nu conțin parfumuri, parabeni ori alte ingrediente nocive pentru piele.

Alege haine de bună calitate

Decât să investești în haine multe și de proastă calitate, mai bine alegi mai puține, dar realizate din materiale de bună calitate, precum bumbac, in ori alte materiale ce nu sunt nocive pentru piele.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 404 persoane