Alimentele care sunt o sursă bogată de fosfor sunt esențiale pentru menținerea sănătății, motiv pentru care îți propunem să încerci aceste rețete simple, la îndemâna oricui.

Fosforul este un nutrient esențial de care organismul uman are nevoie pentru îmbunătățirea funcției celulare. Este important pentru a întări oasele și dinții, motiv pentru care îți propunem să încerci aceste rețete simple.

Potrivit nutriționiștilor, găsești fosfor în următoarele alimente - pește, șuncă, tofu, pui, linte, semințe de dovleac, cereale integrale, ouă, alge marine, iaurt, produse lactate, alune și fructe uscate.

Cod cu sos de migdale

Ingrediente necesare:

  • 600 grame de file de cod
  • 100 grame de migdale prăjite
  • o felie de pâine
  • cinci căței de usturoi
  • o ceapă
  • 200 ml de pastă de tomate
  • un pahar cu vin
  • ulei de măsline
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Curăță usturoiul, taie-l felii subțiri și călește-l în uleiul de măsline, după care lasă-l deoparte.

În același ulei de măsline prăjeștee felia de pâine și las-o departe.

Mai adaugă puțin ulei și pune și migdalele la călit.

Într-un blender, amestecă usturoiul, jumătate din migdale, pătrunjelul și un praf de sare. Adaugă vinul și puțină apă.

Taie ceapa julienne și călește-o. Adaugă pasta de tomate și lasă totul la gătit pentru câteva minute.

Pune peștele într-o tavă antiaderentă, adaugă sosul și restul de vin și lasă la copt pentru 15 minute la 250 grade Celsius.

Servește fierbinte cu sosul de migdale.

Piept de pui cu semințe de floarea soarelui

Ingrediente necesare:

  • 400 grame de piept de pui

  • sare și piper, după gust

  • 50 grrame de semințe de floarea soarelui
  • 100 grame de orez
  • o ceașcă de paste de tomate
  • o jumătate de ceașcă de smântână

Mod de preparare:

Diluează pasta de tomate cu apă, adaugă sare și fierbe orezul.

Taie pieptul de pui și condimentează-l cu sare și piper.

Trece-l prin ouă și pesmet, după care prin semințe de floarea soarelui și prăjește-l pe ambele părți.

Prepară un sos folosind de pastă de roșii cu smântână, după care adaugă sare și piper, după gust.

Servește puiul cu orezul și cu semințe de floarea soarelui.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 11 persoane