Mulți dintre copii sunt îndrăgostiți de paste, însă dacă te-ai plictisit să prepari mereu aceleași rețete îți propunem unele originale și fresh, pe care le vor adora de la prima gustare.

Paste cu chorizo și parmezan

Ingrediente necesare:

  • 200 grame de paste macaroni
  • 150 grame de chorizo
  • 100 grame de parmezan
  • o ceapă
  • lapte
  • pudră de usturoi
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Pune cuptorul la preîncălzit la 200 de grade Celsius.

Între timp, cât cuptorul se încălzește, fierbe pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Într-o tigaie întinsă, pune la încins o lingură cu ulei, iar apoi adaugă ceapa tocată cubulețe. Când a căpătat o culoare aurie, adaugă cubulețele de chorizo și condimentează cu pudră de usturoi, sare și piper. Sotează pentru câteva minute.

Îndepărtează apoi după foc și adaugă pastele și jumătate dintre parmezanul ras. Toarnă și un pic de lapte, pentru a căpăta o consistență cremoasă. Adaugă restul de brânză, condimentează cu oregano proaspăt și coace pentru câteva minute, până când preparatul capătă o culoare aurie.

Paste cu avocado

Această rețetă este o sursă bogată de acizi grași Omega-3, vitamine, potasiu și fibre, motiv pentru care ajută la menținerea sănătății inimii.

Ingrediente necesare:

  • 200 grame de paste, fie penne ori farfalle
  • două fructe de avocado
  • câteva frunze de busuioc proaspăt
  • doi căței de usturoi
  • sare, după gust
  • două linguri de suc de lămâie
  • două linguri de ulei de măsline
  • piper

Mod de preparare:

Fierbe pastele în apă cu sare, potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj.

Între timp, pune în blender fructele de avocado, pudra de usturoi, uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare și piper.

Ulterior, amestecă pastele cu sosul obținut și servește preparatul imediat.

Paste cu broccoli și parmezan

Ingrediente necesare:

  • 200 grame de paste
  • un broccoli
  • doi căței de usturoi
  • două linguri de unt
  • patru linguri de smântână
  • parmezan
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Într-o oală adâncă, pune apă la fiert, iar apoi, când a dat în clocot, adaugă inflorescențele de broccoli și lasă-le să fiarbă pentru 3-4 minute. Adaugă un praf de sare, iar apoi strecoară totul.

Într-o tigaie întinsă, pune untul la topit, iar apoi adaugă cățeii de usturoi tocați felii subțiri. Când a căpătat o culoare aurie, adaugă broccoli.

Într-o tigaie separată, pune smântâna la gătit, adaugă sare și piper, după gust, dar și parmezanul ras. Amestecă bine.

Pune pastele peste sosul obținut, iar apoi adaugă broccoli. Amestecă ușor, pentru ca ingredientele să se întrepătrundă.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 76 persoane