Copiii sunt înnebuniți după sucuri, însă îți recomandăm să le oferi băuturi obținute din fructe, pregătite în casă, întrucât acestea nu conțin zahăr adăugat și au mai multe beneficii pentru sănătatea lor.

Sucurile naturale sunt o modalitate simplă pentru ca princhindeii să-și ia doza zilnică recomandată de vitamine, fibre, fier, potasiu și calciu, pe lângă alți nutrienți de care au nevoie pentru a se dezvolta optim. De asemenea, sucurile naturale din fructe sunt nutritive și delicioase, dar pot ajunge să fie adorate de copii, mai ales dacă îi incluzi și pe ei în procesul de preparare.

Totodată, sucurile naturale n-ar trebui să fie considerate doar ca un bonus după masă, ci copiii le pot consuma și ca desert ori ca gustare.

Află care sunt cele mai bune combinații de sucuri naturale, mai jos:

Sfeclă roșie, banane și portocale

Această combinație de fructe și legume va fi preferată de copii. Sfecla roșie este dulce, motiv pentru care nu trebuie să pui niciun îndulcitor și, în plus, are rolul de a menține sănătatea sistemului cardiovascular, dar și de a proteja ficatul. Așadar, dacă copilul tău practică sport ori pur și simplu este energic și are activități, oferă-i acest suc. Combină o jumătate de sfeclă roșie, o banană și o portocală. Trece totul prin blender, iar apoi consumă acest suc bogat în vitamina C, potasiu și fier.

Cireșe, mango și rodie

Rodia este recunoscută pentru conținutul bogat de antioxidanți, iar în combinație cu cireșele are proprietăți antiinflamatorii și nutritive. De cealaltă parte, mango este o sursă de vitamina C și are rolul de a îndulci acest suc. Folosește o ceașcă cu semințe de rodie, o jumătate de ceașcă de cireșe și un mango fără semințe. Dă totul prin blender sau folosește un storcător de fructe, iar apoi oferă-i copilului băutura magică.

Ananas, banană și papaya

Copilul tău n-are cum să-i reziste acestui suc delicios, motiv pentru care îți recomandăm această combinație ce este o sursă excelentă de vitamina C și antioxidanți. Combină câteva felii de anans, o jumătate de papapya și o banană. Trece totul prin blender și adaugă puțină apă ori lapte, pentru a obține o consistență mai lichidă.

Credit foto: Shutterstock 

Articol citit de 229 persoane