Despre dieta copiilor mai mici de un an de zile s-a vorbit mult de-a lungul timpului. Aceștia sunt în plină dezvoltare, au nevoie de alimente bogate din punct de vedere nutritiv, însă părinții trebuie să fie atenți, căci există și alimente interzise acestora, deoarece pot cauza probleme de sănătate serioase, întrucât tractul lor digestiv nu este destul de dezvoltat.

Potrivit nutriționiștilor, alăptatul este esențial până la vârsta de un an de zile pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, deoarece conține nutrienții de care bebelușul are nevoie.

Care sunt alimentele interzise copiilor mai mici de un an de zile, află mai jos:

Mierea

Bebebușii care sunt mai mici de un an de zile nu au voie să consume miere, deoarece poate să determine apariția botulismului infantil, potrivit unui studiu publicat în Pediatric Neurology. Organismul copiilor nu este suficient de dezvoltat pentru a suporta acest produs, care poate conține anumite bacterii.

Nuci

Nucile sunt periculoase pentru copiii mai mici de un an de zile și chiar și pentru ceilalți. Pe lângă faptul că există riscul de înec, în anumite cazuri, bebelușii pot dezvolta alergii severe ori tulburări autoimune.

Lapte de vacă

Laptele de vacă are o densitate nutrițională nutritivă, dar nu este recomandat în primul an de viață. Dacă nu poți să alăptezi folosește formulă ori un lapte special pentru copii, ce poate fi digerat cu ușurință.

Pește albastru

Deși este o sursă excelentă de acizi grași Omega-3, peștele albastru poate să sporească dezvoltarea neuruologică, să țină sub control inflamații și să reducă riscul de probleme autoimune, însă acesta poate fi periculos pentru bebeluși, deoarece poate conține concentrații mari de metale grele, precum mercur, astfel că acumularea lor în organism poate fi periculoasă în primele stadii de viață.

Zahăr

Copiii iubesc dulciurile, e adevărat, însă ele ar trebui să fie interzise în rândul copiilor mai mici de un an de zile, deoarece pot determina afecțiuni metabolice. Totodată, percepția gustului le poate fi alterată, dacă vor consuma prea multe dulciuri.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 497 persoane