Soia se numără printre alimentele ce pot fi incluse în alimentația copiilor pentru a le îmbunătăți aportul de proteine, care este esențial pentru dezvoltarea mușchilor.

Soia este o sursă excelentă de nutrienți, motiv pentru care poate fi inclusă chiar și în dieta copiilor. Conține proteine, micronutrienți și compuși bioactivi și, în plus, acest ingredient este ușor de încorporat în dieta copiilor.

Care sunt cele mai bune și mai simple rețete pe care le poți face pentru copii, află mai jos:

Dovlecel umplut cu soia

Dovleceii sunt vedetele sezonului, motiv pentru care îți recomandăm să încerci această rețetă delicioasă cu soia.

Ingrediente necesare:

  • doi dovlecei
  • 100 grame de soia boabe sau granule
  • o lingură de ulei de măsline
  • o lingură de orez
  • o legătură de mărar
  • două linguri de bulion
  • trei roșii
  • o legătură de pătrunjel
  • un ou
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Într-o oală adâncă, fierbe orezul în apă cu sare, timp de zece minute. Strecoară apoi totul.

Într-o oală separată, fierbe soia cu sare și o lingură de ulei de măsline. Scurge, de asemenea, soia, după care amestec-o cu orezul, oul bătut bine cu sare, o lingură de bulion, sare, mărar tocat mărunt și alte condimente.

Spală apoi dovleceii, taie-i pe jumătate și îndepărtează miezul.

Într-o tigaie întinsă, călește miezul dovleceilor cu bulion și roșii trecute prin răzătoare. Ulterior, mixează totul cu blenderul, iar apoi umple dovleceii cu amestecul de soia, iar apoi toarnă sosul peste ei.

Lasă la cuptor pentru 30 de minute, după care servește preparatul cu pătrunjel proaspăt tocat.

Soia Bolognese

Copiii adoră pastele, așa îți recomandăm această rețetă de paste Bolognese cu soia, care este preparatul îndrăgit de cei mai mulți vegetariani.

Ingrediente necesare:

  • 100 grame de spaghetti
  • o lingură de ulei de măsline
  • o ceapă mică, tocată mărunt
  • un morcov, trecut prin răzătoare
  • o tijă de țelină, tocată mărunt
  • un fir de ceapă verde, tocat mărunt
  • un ardei gras galben, tocat cubulețe
  • un ardei gras roșu, tocat cubulețe
  • doi căței de usturoi
  • două linguri de vin
  • două linguri de pastă de roșii
  • 60 grame de granule de soia
  • sare și piper, după gust
  • câteva fire de pătrunjel

Mod de preparare:

Fierbe pastele în apă cu sare, potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj.

Într-o tigaie întinsă, pune la încins o lingură de ulei de măsline, iar apoi adaugă cățeii de usturoi tocați mărunt, ceapa, morcovii, țelina, ceapa verde, ardeii șii lasă la sotat pentru cinci minute.

Ulterior, adaugă granulele de soia și ciupercile tocate mărunt. Lasă la gătit până acestea se înmoaie.

Adaugă apoi vinul, redu focul și adaugă sosul de roșii, alături de cimbru, salvie și rozmarin.

Mai lasă la gătit pentru câteva minute, până scade sosul, iar apoi toarnă-l peste paste.

Servește totul cu pătrunjel tocat mărunt.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 330 persoane