Vara este mai frumoasă atunci când savurezi o înghețată, iar copiii sunt înnebuniți după acest desert. Este, însă, important să le oferi variante sănătoase, pe care le poți pregăti chiar tu, după cum îți vom arăta în articolul de astăzi.

Temperaturile din termomentre cresc semnificativ în sezonul cald și oricine are nevoie de o băutură sau de un desert răcoritor. Iar de multe ori, copiii sunt tentați să ceară înghețată, motiv pentru care îți propunem să descoperi câteva rețete simple, obținute din ingrediente naturale.

De obicei, înghețataeste obținută din lapte și smântână, ceea ce îi conferă acea textură cremoasă. Din acest motiv, ea este o sursă excelentă de calciu, proteine și grăsimi. Uneori, însă, oamenii adaugă și zahăr, ceea ce duce la un plus de calorii, dar și la creșterea riscului de a te confrunta cu kilograme în plus, obezitate și diabet de tip 2, în cazul în care o consumi în exces.

Care sunt rețetele de înghețată pe care le poți încerca pentru copii, află mai jos:

Înghețată cu ciocolată și migdale

Ingrediente necesare:

  • o banană bine coapă
  • o lingură de pudră de cacao neîndulcită
  • 60 grame de ciocolată neagră
  • migdale tăiate

Mod de preparare:

Curăță și taie banana, după care pune-o într-o pungă și pune-o la congelator pentru cel puțin 2-3 zile.

Ulterior, trece prin blender banana cu pudra de cacao până obții o textură omogenă. Adaugă și migalele tăiate și amestecă bine cu ajutorul unei spatule.

Pune apoi acest mix într-o formă de înghețată și pune-o la congelator din nou.

Topește ciocolata în cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde, verifică să nu cumva să fie arsă, iar apoi pune-o peste înghețată. Adaugă migdale și servește-o numaidecât.

Înghețată de căpșune

Ingrediente necesare:

  • șase căpșune
  • o jumătate de iaurt grecesc, fără zahăr adăugat
  • 1-2 curmale

Mod de preparare:

Spală căpșunele, îndepărtează-le codițele și taie-le felii, după care pune-le la congelator.

Înmoaie curmalele în apă pentru câteva minute.

Ulterior, combină toate ingredientele într-un blender și amestecă bine. Toarnă pasta obținută într-un cornet ori pahar.

Poftă bună!

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 95 persoane