Certurile între frați au loc frecvent și nu pot fi evitate, însă îți poți învăța copiii să le gestioneze într-o manieră potrivită, fără să se rănească.

Discuțiile tensionate pot fi foarte neplăcute și frustrante pentru părinți și poat determina o criză de nervi. Uneori, discuțiile se încheie cu o repriză de lacrimi, iar alteori, prichindeii pot să ajungă să-și împartă palme sau să se împingă ori își pot rosti cuvinte dureroase.

Ce poți face pentru a evita astfel de conflicte, află mai jos:

Învață-i să împartă

Fie că vorbim de jucării ori dulciuri, învață-ți copiii să împartă unul cu celălalt. Trebuie să le explici că fiecare dintre ei poate avea un anumite obiect, dar și că este normal să-l folosească celălalt.

Nu-ți favoriza vreunul dintre copii

Să arăți că-l favorizezi pe unul dintre copii este complet greșit, căci va stârni gelozia celuilalt, ceea ce va declanșa în permanență discuții tensionate. cel mai bine ar fi să fii imparțială, să-i asculți pe amândoi și să acționezi în consecință.

Învață-i să-și controleze furia

Atunci când un copil devine furios, cu siguranță va resimți și o frustrare sau ură. Din acest motiv este important să-i înveți să gestioneze aceste sentimente.

Evită să faci comparații între rude

Mulți dintre noi, atunci când suntem copleșiți de furie ori de frustraree, avem tendința să rostim fraze de genul: ”Uite cum se poartă X”. Acest lucru ar trebui să fie evitat, întrucât, în timp, astfel de replici sunt dureroase pentru cei implicați.

Nu interveni atunci când se ceartă

Deși e complicat să stai și să privești un conflict din exterior, atunci când ei au un schimb de replici, lasă-i să și-l rezolve singuri. În acest fel, vor învăța să negocieze și nu vor avea ocazia să-ți reproșeze.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 389 persoane