Nu este niciun secret că fructele de avocado conțin numeroase substanțe nutritive pentru sănătate, însă acestea sunt bogate în nutrienți esențiali și pentru dezvoltarea fătului, fapt pentru care sunt recomandate a fi consumate în timpul sarcinii.

Avocado are un conținut bogat de vitamine, grăsimi sănătoase, calciu, magneziu și chiar acid folic, care sunt recunoscute pentru beneficiile pe care le are asupra sănătății mamei și fătului.

Află ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci avocado în timpul sarcinii, mai jos:

Avocado contribuie la dezvoltarea bebelușului

Potrivit unui studiu publicat în 2019, fructele de avocado consumate în timpul sarcinii ajută la dezvoltarea fătului. Mai mult de atât, acidul folic, acest nutrient ajută la reducerea riscului de autism la copii și împiedică apariția defectelor de tub neural.

Totodată, potrivit unui studiu publicat în The Cochrane Database of Systematic Reviews, fructele de avocado conțin și acizi grași Omega-3, lipide care ajută la menținerea sănătății inimii mamei. De asemenea, acesta ajută la reducerea riscului de apariție a problemelor neurologice în cazul bebelușului.

Totodată, fructele de avocado sunt bogate în vitamina A și E, vitamine indispensabile în creșterea și dezvoltarea bebelușului. În plus, acestea sunt responsabile de dezvoltarea țesuturilor și a simțului vederii.

Printre altele, fructele de avocado conțin:

  • potasiu
  • magneziu
  • fier
  • seleniu
  • sodiu
  • iodin
  • zinc

Avocado reduce riscul de boli de inimă

Consumul de avocado în sarcină poate ajuta la normalizarea nivelului de colesterol din sânge și la reglarea tensiunii arteriale, care de obicei tind să crească în sarcină.

Ameliorează stările de rău din sarcină

Fructele de avocado sunt recunoscute pentru puterea de a ameliora simptomele date de sarcină, precum greața și crampele, care apar, de obicei, în primul trimestru de sarcină. 

Previne problemele digestive

Grație conținutului bogat de fibre, fructele de avocado ajută la îmbunătățirea funcționării sistemului digestiv în cazul femeilor însărcinate, care de obicei se confruntă cu probleme, printre care constipația. Totodată, fibrele solubile regăsite în conținutul acestuia ajută la sporirea bacteriilor bune din tractul digestiv și, totodată, asigură menținerea sub control a greutății corporale.

Cum poți să mănânci avocado

Deși avocado conține o cantitate mare de grăsimi, acesta ar trebui să fie consumat în sarcină, însă fără a fi combinat cu carbohidrați. Așadar, poți include avocado în salate, îți poți prepara smoothie-uri, eventual în combinație cu fructe dulci ori citrice.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 280 persoane