Mulți dintre copii pot fi mofturoși atunci când vine vorba de mâncare, însă îți propunem să descoperi câteva rețete cu pui, pe care le vor adora întotdeauna.

Pui la cuptor cu miere și muștar

Ingrediente necesare:

  • 250 grame de piept de pui fără os
  • sare și piper, după gust
  • o ceașcă mică de miere
  • o lingură de muștar
  • o linguriță de busuioc uscat
  • o linguriță de paprika
  • o jumătate de linguriță de pătrunjel uscat

Mod de preparare:

Pune cuptorul la preîncălzit la 180 grade Celsius, iar între timp ocupă-te de pui.

Condimentează pieptul de pui cu sare și piper, iar apoi așază-l într-o tavă de copt.

Într-un bol mic combină mierea, muștarul, busuiocul, paprika și busuiocul. Amestecă bine, iar apoi toarnă jumătate din compoziție peste pui. Unge-l bine.

Coace totul pentru 30 de minute, iar apoi adaugă restul de condimente și mai lasă la gătit pentru alte 10-15 minute, până când nu carnea de pui nu mai este roz.

Frigărui cu pui și legume

O variantă simplă de prânz ori cină pentru copii este reprezentată de această rețetă de frigărui cu pui și legume.

Ingrediente necesare:

  • 200 grame de pui
  • două linguri de ulei de măsline
  • o lingură de miere
  • o jumătate de lingură de sos de soia
  • o linguriță de pulbere de piper negru
  • doi căței de usturoi
  • cinci cepe mici, tăiate în cubulețe mici
  • doi ardei grași
  • un dovlecel

Mod de preparare:

Într-un bol mare, amestecă uleiul de măsline, mierea, sosul de soia și piperul. Păstrează un pic din această marinadă, iar apoi adaugă puiul. Pune și usturoiul și ceapa, precum și ardei tocați cubulețe mari mari și lasă la frigider pentru două ore.

Pune grillul la încins, iar între timp înfige carnea și legumele pe bețele de frigărui. Unge-le cu ulei, după care gătește pentru 12-15 minute.

Paste cu pui și ciuperci

Ingrediente necesare:

  • 300 grame de piept de pui fără os
  • o lingură de ulei de măsline
  • o jumătate de linguriță de piper negru
  • o cană de apă
  • un pachet de paste Linguini
  • 300 grame de mazăre
  • 150 grame de ciuperci
  • două linguri de vin alb
  • două linguri de pudră de usturoi
  • 150 grame de spanac proaspăt
  • 100 grame de parmezan ras

Mod de preparare:

Într-o tigaie întinsă, pune o lingură de ulei de măsline, iar apoi adaugă puiul. Condimentează cu sare și piper, după care gătește pentru 5-8 minute, până când capătă o culoare aurie.

Într-o oală adâncă, fierbe pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Peste pui, adaugă și pastele, mazărea și ciupercile tocate mărunt. Gătește pentru 4-5 minute, după care adaugă vinul și pudra de usturoi. Pune și spanacul și amestecă bine, pentru două minute.

Servește totul cu parmezan.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 13 persoane