Potasiul este, fără doar și poate, unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru menținerea sănătății. Trebuie să ții sub control mereu nivelul de potasiu, chiar și în sezonul cald, pentru a evita să fii copleșită de oboseală.

Potrivit nutriționiștilor, potasiul este unul dintre cele mai importante minerale ce ajută la menținerea sănătății. Acesta ajută la funcționarea optimă a sănătății, iar carența de potasiu poate fi indicată de starea de oboseală accentuată. Astăzi îți propunem, însă, să încerci câteva rețete ce sunt ușor de pregătit și delicioase.

Macaroni cu avocado anșoa

Ingrediente necesare:

  • patru fructe de avocado
  • 200 grame de macaroni
  • 300 grame de anșoa în ulei
  • semințe de susan
  • măsline negre
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare, după gust

Mod de preparare:

Într-o oală adâncă, fierbe pastele în apă cu sare, potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj.

Cât timp pastele se gătesc, îndepărtează coaja de pe avocado și taie fructele felii.

Într-o tigaie întinsă, pune o lingură de ulei de măsline și sotează feliile de avocado. Când au căpătat o culoare arămie, adaugă semințele de susan. Adaugă și anșoa și lasă-le să se gătească. După câteva minute, adaugă și măslinele negre și pastele bine scurse.

Sotează toate ingredientele, pentru ca aromele să se întrepătrundă. Condimentează cu sare.

Servește preparatul cald, înainte ca avocado să oxideze.

Pui sotat cu năut

Ingrediente necesare:

  • un broccoli mici
  • 300 grame de năut
  • o ceapă
  • 300 grame de piept de pui
  • o jumătate de dovlecel
  • un cățel de usturoi
  • ulei de măsline
  • un morcov
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Spală și taie pieptul de pui în fâșii subțiri. Pune-le într-un bol cu puțin ulei și un cățel de usturoi, iar apoi lasă la marinat pentru 30 de minute.

Curăță și spală morcovul, după care taie-l fâșii subțiri. Desfă și inflorescențele de broccoli și taie dovlecelul cubulețe, iar ceapa julienne.

Într-o tigaie întinsă, pune puțin ulei la încins, iar apoi sotează puiul până capătă o culoare aurie. Lasă puiul deoparte și adaugă legumele. Sotează-le în aceeași tigaie, până când capătă o culoare aurie.

Ulterior, sotează puiul și năutul pentru câteva minute.

Servește preparatul alături de legume și garnisit cu frunze de coriandru proaspete, tăiate mărunt.

Credit foto: Shutterstock 

Articol citit de 47 persoane