Despre fructele de mare în rândul copiilor s-a vorbit mult de-a lungul timpului, însă, trebuie să știi că nutriționiștii susțin că acestea pot fi consumate de prichindei începând de la vârsta de doi ani. Mai devreme, însă, ele ar trebui evitate pentru a preveni dezvoltarea unor alergii.

Fructele de mare au un aport nutritiv, motiv pentru care ar trebui să fie incluse în numeroase diete. Chiar și copiii mai mari de doi ani le pot consuma în siguranță, căci acestea pot avea numeroase beneficii pentru sănătate, printre care:

Contribuie la dezvoltarea mușchilor

Fructele de mare conțin proteine de calitate ridicată, însă sunt sărace în calorii. Ele conțin, însă, aminoacizi esențiali pe care organismul le pot sintetiza cu ușurință. Totodată, ajută la îmbunătățirea digestiei.

Previn apariția problemelor de tiroidă

Pentru a ajuta glanda tiroidă să funcționeze optim, nutriționiștii recomandă consumul de fructe de mare, căci acestea conțin o cantitate sporită de minerale, precum fier și iod, care au rolul de a sintetiza hormonii tiroidei.

Întăresc sistemul imunitar

Potrivit nutriționiștilor, fructele de mare sunt un aliat de nădejde pentru sănătate, căci ajută la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, acestea oferă protecție și împotriva unor afecțiuni, precum bronșită.

Printre fructele de mare recomandate de nutriționiști se numără crustaceele, midiile și stridiile, care conțin vitamina B12, ajutând la menținerea sistemului nervos.

De asemenea, sunt recomandați și creveții, care conțin triptofan și seleniu, dar și proteine. Sardinele sunt, de asemenea, benefice pentru sănătate, având un aport bogat de grăsimi sănătoase.

 Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 1120 persoane