Există o serie de nutrienți care sunt extrem de importanți în ceea ce privește dezvoltarea copilului, iar în articolul de astăzi îți propunem să descoperi care sunt aceștia.

O alimentație echilibrată și variată, bogată în vitamine și minerale, reprezintă secretul dezvoltării optime a unui copil. Având acest obiectiv setat încă de la venirea pe lume a copilului trebuie să știi că este esențială adoptarea unei diete variată, care include anumiți nutrienți.

Potrivit nutriționiștilor, este important ca cei mici să primească nutrienții esențiali pentru dezvoltare, pentru a preveni apariția unor boli.

Care sunt nutrienții care trebuie să se regăsească în dieta oricărui copil, află mai jos:

Vitamina D

Vitamina D se numără printre nutrienții capabili de reducerea inflamațiilor din organism. Astfel, ținând sub control acest nutrient vei reduce riscul de a dezvolta boli cronice, potrivit unui studiu publicat în Review in Endocrine&Metabolic Disorders.

Pentru a-i asigura aportul necesar de vitamina D este importantă expunerea la soare în fiecare zi. Prin radiație, soarele stimulează sintetizarea acestei vitamine în piele. De asemenea, vitamina D poate fi regăsită în alimente precum pește gras, ouă și produse lactate.

Vitamina C

Copiii au nevoie de vitamina C pentru întărireea sistemului imunitar. Așadar, pentru a ține la distanță răcelile, gripele și alte afecțiuni este important ca aceștia să consume fructe și legume bogate în vitamina C, precum portocale, lămâi și alte alimente.

Vitamina A

Un nutrient implicat în sintetizarea colagenului, una dintre cele mai abundente proteine din organism, vitamina A se regăsește în aproape toate țesuturile din corp, motiv pentru care este important să-i asiguri aportul necesar, întrucât este responsabilă de dezvoltarea mușchilor.

Această vitamină are, de asemenea, proprietatea de a vindeca mai repede rănile și ar trebui să fie luată cu regularitate, mai ales atunci când copiii au tendința de a se împiedica și de a se răni. Această vitamină va stimula sinteza de colagen și va spori vindecarea.

De asemenea, vitamina A este responsabilă de reducerea riscului de apariție a bolilor degenerative ale vederii.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 103 persoane