Să ai oase sănătoase și puternice încă din copilărie este un start bun pentru o viață sănătoasă. Potrivit specialiștilor, oasele cresc acelerat atunci când suntem copii și adolescenți, iar acest proces se încheie, conform studiilor de specialitate, în jurul vârstei de 20 de ani.

Potrivit specialiștilor, copii care au oase puternice prezintă un risc mai scăzut de a se confrunta cu probleme osoase mai târziu. Iar ingredientele pentru oase sănătoase și puternice sunt calciu, vitamina D și exercițiile fizice.

Cum îi poți ajuta pe copii să-și întărească oasele, află mai jos:

Oferă alimente bogate în calciu

Calciul este un mineral recunoscut pentru menținerea sănătății oaselor. Se găsește în produse lactate, fasole, anumite nuci și semințe și legume verzi. De asemenea, uneori se găsește și în suc de portocale și cereale, potrivit kidshealth.org.

Așadar încurajează-ți copilul să mănânce alimente bogate în calciu. Spre exemplu, dacă prichindelul tău adoră lactate, îi puteți servi 2-3 porții de lactate cu un conținut scăzut de grăsimi pe zi, în funcție de recomandările medicului specialist.

Totodată, poți înlocui anumite alimente cu unele care conțin o cantitate mai mare de calciu. Spre exemplu, untul de arahide îl poți înlocui cu unt de migdale, în timp ce sucul de portocale îl poți înlocui cu unul care are un conținut adăugat de calciu.

Oferă-i suplimente alimentare cu vitamina D

Vitamina D este esențială pentru funcționarea optimă a organismului și pentru menținerea sănătății oaselor, întrucât sporește absorbția calciului în organism. Însă mulți dintre copii nu consumă alimente care au un conținut bogat de vitamina D, motiv pentru care îi poți oferi suplimente care conțin vitamina D. Găsești pe piață unele care au forme atrăgătoare, astfel că ei vor adora să le consume. De asemenea, atunci când expui copilul la soare nu uita să-l dai cu cremă cu factor de protecție solară, dar și să folosești pălărie ori chiar maiou, chiloței. Expunerea îndelungată la soare crește riscul de a dezvolta cancer de piele.

Încurajați copilul să facă mișcare

Mușchii devin mai puternici pe măsură ce sunt folosiți. La fel și oasele, motiv pentru care este important să-i încurajați pe copii să facă sport. Plimbările lungi prin natură, alergatul, mersul pe bicicletă și chiar cățărările sunt doar câteva dintre activitățile fizice care îi pot ajuta să-și dezvolte oasele. De asemenea, activități precum înotul ori mersul pe bicicletă sunt ultile pentru menținerea sănătății generale

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 102 persoane