Dacă te pregătești să devii mamă și ești în febra cumpărăturilor trebuie să știi că poți economisi mulți bani dacă vei alege să achiziționezi lucruri cu adevărat necesare.

Tocmai de aceea, astăzi îți propunem să afli care sunt lucrurile de care nu ai nevoie în primele luni de viață ale bebelușului.

Să cumperi o mulțime de lucruri pentru bebeluș te poate ajuta să simți că ai sub control provocarea care urmează, însă trebuie să știi că unele lucruri nu sunt atât de esențiale pe cât ai crede. Astfel, dacă vei alege să te pregătești conștient de venirea pe lume a copilului tău poți economisi și o sumă importantă de bani.

Care sunt lucrurile pe care nu ar trebui să le cumperi în primele luni de viață ale bebelușului, află mai jos:

Prea multe haine de bebeluș

Să intri într-un magazin de copii și să te abții să nu cumperi toate lucrurile acelea adorabile poate fi o provocare grea, însă ar trebui să faci eforturi și să nu cumperi prea multe haine. Potrivit expertului Jamie Grayson, dacă urmează să devii mamă, atunci ar trebui să cumperi doar câteva costumașe pentru copil, întrucât oamenii din jurul tău îți vor dărui o mulțime de cadouri, întrucât adoră să cumpere haine pentru copii. De asemenea, nici încălțăminte pentru bebeluși nu ar trebui să cumperi, întrucât ei nu merg nicăieri și, în plus, este mult mai bine pentru dezvoltarea lor să stea desculți.

Accesorii de pat

Cu siguranță ai văzut imagini pe Instagram cu acele paturi pentru bebeluși decorate minuțios, însă atunci când vine vorba de viața reală minimalismul ar trebui să-ți caracterizeze alegerile. Așadar, cu cât mai puține decorațiuni în pătuțul copilului, cu atât mai bine. Nu este deloc în siguranță să așezi pături în pat ori alte decorațiuni. Deși pot arăta bine, ele pot fi periculoase pentru nou-născut.

Gadgeturi care îți promit că-ți fac viața ușoară

Mulți dintre adulții entuziasmați că vor deveni părinți au tendința să cumpere tot felul de lucruri în încercarea de a-și face viața mai ușoară, însă acestea sunt doar promisiuni. Spre exemplu, un sterilizator de biberoane se poate afla pe lista multor persoane care se pregătesc să devină părinți, însă acestea pot fi sterilizate și într-o oală cu apă fiartă. De asemenea, un termometru pentru apă nu este absolut necesar. O metodă simplă prin care poți afla dacă apa de baie este în regulă pentru copii este să o testezi chiar tu înainte.

Evită să cumperi jucării

Nici jucăriile n-ar trebui să fie cumpărate în exces. Pe lângă faptul că bebelușul nu se joacă în primele luni de viață, acesta va primi multe daruri din partea apropiaților.

Articol citit de 99 persoane