Laptele este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru ameliorarea arsurilor la stomac, care sunt frecvente în timpul sarcinii. Ce alte tratamente naturiste poți folosi pentru a le ameliora îți propunem să afli în articolul de mai jos.

Arsurile la stomac sunt frecvente în sarcină. Ele sunt, însă, foarte deranjante, mai ales când se produc în timpul sarcinii. Acestea îți pot afecta somnul, dar și sănătatea sistemului digestiv, motiv pentru care îți recomandăm să descoperi câteva remedii naturiste pe care le poți folosi pentru ameliorarea acestora:

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are caracter alcalin, motiv pentru care poate ajuta la ameliorarea arsurilor și a disconfortului cauzat de acesta. Totodată, acest ingredient aută la reducerea inflamațiilor stomacului, ajutând la îmbunătățirea stării de sănătate.

Mai mult de atât, un studiu publicat în Medwawe a arătat că bicarbonatul de sodiu este la fel de eficient ca și omeprazol, un medicament recunoscut pentru puterea de a combate problemele digestive. Îl poți consuma în apă ori diferite băuturi, întrucât reduce senzația de arsură la nivelul gâtului și pieptului. Atenție, însă. Nu se recomandă consumul în exces, deoarece poate afecta pH-ul organismului.

Infuzia de lămâie

Un alt remediu eficient pentru ameliorarea arsurilor sunt infuziile lămâie. Acestea pot ajuta la îmbunătățirea digestiei și la ameliorarea disconfortului cauzat de arsuri. Tot ce trebuie să faci este să-ți prepari un ceai de lămâie și să adaugi o linguriță de miere, pentru a-l îndulci.

Ceaiurile digestive

Atunci când ești însărcinată trebuie să ai grijă la ceaiurile pe care le consumi, întrucât unele pot conține cafeină și îți pot pune bebelușul în pericol. Totuși, în timpul sarcinii sunt recomandate ceaiul de mentă, de lămâie, de ghimbir, de urzici ori Rooibos, care pot ajuta la îmbununătățirea digestiei și poate ameliora chiar și refluxul gastroesofagian.

Evită să mănânci noaptea târziu

De asemenea, pentru a ameliora arsurile la stomac, experții în nutriție recomandă să eviți să mănânci seara târziu, întrucât acest lucru îți poate agrava refluxul gastroesofagian. În plus, stomacul are nevoie de timp îndelungat pentru a digera mâncarea. De asemenea, este indicat să renunți la consumul de băuturi carbogazoase.

Totodată, nu uita că arsurile la stomac sunt un simptom al sarcinii, fapt pentru care odată ce ai născut, acestea vor dispărea și nu te vei mai confrunta cu niciun disconfort.

 

Articol citit de 253 persoane