Acneea la bebeluși sau acneea neonatală, așa cum este cunoscută sub denumirea științifică, apare, de obicei, la aproximativ trei-patru săptămâni de la naștere și are forma unor pete proeminente de culoare roșie, însă n-ar trebui să te îngrijoreze, întrucât există numeroase remedii care te poate ajuta să o combați.

Acneea la bebeluși - de ce apare

Potrivit specialiștilor, acneea la bebeluși sau acneea natală apare este acea erupție ce se manifestă în rândul bebelușilor, la nivelul frunții și obrajilor, unde apar coșuri mici. Această formă se vindecă rapid, însă în anumite cazuri poate dura până la vârsta de doi ani a bebelușului. Ea nu are, însă, nicio legătură cu acneea obișnuită, cu care se confruntă adolescenții.

Deși oamenii de știință nu cunosc cu exactitate cauzele acneii la bebeluș, cea mai vehiculată teorie este cea hormonală. Mai exact, se pare că glandele sebacee au o activitate intensă din cauza hormonilor androgeni proveniți atât de la mamă, cât și de la bebeluș, fapt pentru care apar coșurile.

Acneea la bebeluși - cum se manifestă

Acneea la bebeluși sau acneea neonatală se manifestă prin apariția unor pete mici roșii ori albe pe frunte, obraji ori nas. De obicei, aceste pete apar în primele 2-4 săptămâni de la naștere, însă uneori unii bebeluși pot avea aceste pete chiar și mai târziu, până în jurul vârstei de doi ani.

Acneea la bebeluși - remedii naturiste

Deși uneori acneea la bebeluși se vindecă rapid, de la sine, experții în medicină naturopată îți recomandă să încerci și câteva remedii naturiste.

Spre exemplu, un aliat de nădejde pentru ameliorarea acneei în rândul bebelușilor este uleiul de cocos. Tot ce trebuie să faci este să cureți fața bebelușului cu săpun și apă caldă, după care să aplici pe pielea uscată ulei de cocos într-un strat subțire.

Totodată, laptele matern poate fi folosit pentru acnee. Tot ce trebuie să faci este să aplici pe față lapte matern cu ajutorul unui tampon demachiant, după care să lași să acționeze.

Credit foto: Shutterstock 

Articol citit de 283 persoane