Laptele de migdale poate fi un înlocuitor excelent pentru copiii care sunt alergici la laptele de vacă. Care sunt beneficiile consumului acestui tip de lapte îți propunem să descoperi în articolul de mai jos.

Laptele de migdale a devenit popular în ultimii ani, întrucât poate înlocui cu succes produsele lactate. Persoanele care suferă de intoleranță la lactoză îl pot consuma fără probleme, însă acesta nu se potrivește chiar oricui.

Laptele este esențial pentru dezvoltarea copiilor și n-ar trebui să fie înlocuit dacă nu există o motivație medicală temeinică.

Potrivit specialiștilor, alăptatul este recomandat pentru o perioadă de cel puțin șase luni, însă aceasta se poate întinde chiar și până la doi ani. În același timp, este indicat să introduci alimente gradual în alimentația bebelușului, ținând cont de recomandările pediatrului.

Conform studiilor de specialitate, nucile pot fi introduse în alimentația copiilor de la șase luni. Este indicat, însă, ca ele să fie tocate mărunt, pentru a evita ca aceștia să se înece. Astfel, laptele de migdale poate fi consumat de copii cu vârste mai mari de șase luni.

Trebuie, însă, să fii foarte atentă la tipul de lapte de migdale ales, întrucât multe dintre variantele disponibile pe piață conțin zahăr, care are puterea de a reduce aportul nutrițional.

În ceea ce privește beneficiile pe care le are laptele de migdale, ei bine, trebuie să știi că acesta reduce riscul de alergii.

Introdus în alimentația bebelușului, laptele de migdale poate reduce riscul de a dezvolta alergii la nuci, ceea ce este excelent. În plus, acesta conține grăsimi sănătoase, dar și proteine.

Laptele de migdale este, de asemenea, o alternativă bună pentru copiii care suferă de intoleranță la lactoză. Evident, alăptatul trebuie să rămână o prioritate, însă îi poți include în dietă și acest tip de lapte.

Potrivit studiilor de specialitate, laptele de migdale este bogat în minerale, printre care se numără și zincul. Acest micronutrient este esențial pentru a întări sistemul imunitar.

De cealaltă parte, laptele de migdale care conține zahăr adăugat nu este recomandat bebelușilor. În plus, trebuie să ai în vedere că unele studii sugerează faptul că bebelușii hrăniți cu lapte de migdale prezintă un risc crescut de a dezvolta boală tiroidiană autoimună. Pentru a nu exista probleme, este indicat să alegeți o variantă bio, eventual îmbogățită cu vitamine A, D, dar și calciu, pentru ca organismul să primească și alte tipuri de grăsimi și proteine.

Articol citit de 171 persoane