Diversificarea este perioada în care bebelușii încep să experimenteze în materie de alimentație. Somon pufos, legme coapte, cartofi fierți, paste și lista poate continua. Deși la început ei pot fi mofturoși, important este să nu încetezi să le oferi alimente. Se spune că trebuie să-i oferi un aliment de 20 de ori până când va ajunge să-l accepte.

Așdar, dacă te afli în această etapă cu bebelușul tău, îți recomandăm să descoperi câteva rețete pe care le poți încerca cu încredere pentru prichindelul tău, acestea fiind recomandate bebelușilor cu vârste de 9-12 luni.

Risotto cu sparanghel

Ingrediente necesare:

  • opt tije de sparanghel
  • 100 grame de orez
  • 250 ml de apă sau supă de legume
  • o lingură de unt nesărat

Mod de preparare:

Taie tijele de spanac sub formă de cubulețe mici, iar apoi într-o tigaie întinsă, pune niște apă la fiert. Când a dat în clocot, pune sparanghelul și acoperă totul. Lasă să se gătească pentru 5 minute, iar apoi stinge focul. Trece sparanghelul printr-un blender și amestecă bine, până când obții consistența dorită.

Fierbe orezul în apă pentru 20 de minute, până când devine cremos. Amestecă-l apoi cu piureul de sparanghel și adaugă și untul, după care amestecă bine.

Paste cu spanac și ricotta

Ingrediente necesare:

  • 60 grame de paste penne ori macaroni
  • o lingură de ulei de măsline
  • 30 grame de spanac
  • 75 grame de ricotta
  • coajă de lămâie

Mod de preparare:

Fierbe pastele în apa cu sare, potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj, după care strecoară-le.

Într-o tigaie întinsă, pune uleiul de măsline la încins, iar apoi adaugă spanacul și gătește bine, până când se înmoaie.

Ulterior, într-un bol, transferă spanacul și ricotta, precum și coaja de lămâie. Adaugă și pastele și amestecă bine, până când se întrepătrund aromele.

Credit foto; Shutterstock

Articol citit de 936 persoane