Experții în somn au făcut publice trucuri simple, dar eficiente, pentru adormirea bebelușilor. Încearcă-le și tu și te vei bucura de nopți liniștite.

Ce poți face pentru a adormi rapid un bebeluș, află mai jos:

Pune-l la somn la primele semne de oboseală

Timpul este critic atunci când vine vorba de adormirea bebelușului, așa că nu sta pe gânduri atunci când vezi că i se face somn. Potrivit experților în somnologie, atunci când bebelușul stă nemișcat și nu mai pare captivat să exploreze înprejurimile, pune-l la somn. Cu siguranță va adormi numaidecât.

Folosește aplicații cu sunete

Folosește aplicații pentru ”white noise”, pentru a-i crea un mediu bun de somn copilului tău. Poate că ți s-a întâmplat să-l adormi, iar apoi să-ți sune telefonul și să-l trezească. Folosește niște aplicații de sunete, astfel încât copilul tău să se obișnuiască cu ele și să poată să doarmă liniștit.

Nu renunța la înfășat

În primele săptămâni de viață este important ca bebelușul să fie înfășat. Deși s-ar putea să ți se pară că bebelușului nu-i place, că plânge, nu renunța la acest obicei. Încearcă diferite stiluri, întrucât acest obicei îl va ajuta să doarmă mai bine și să fie mai liniștit, întrucât nu se va mai mișca incontrolabil.

Redu temperatura

Cu toții dormim mai bine atunci când în cameră este o temperatură mai scăzută, inclusiv bebelușii. Păstrează temperatura la 20-22 de grade Celsius, iar micuțul tău va dormi mai bine.

Fii pregătită pentru schimbări

Să schimbi un cearșaf pătat ori să-ți schimbi copilul noaptea poate fi o adevărată provocare, întrucât acest foit îl poate trezi. La fel și aprinderea luminilor. De aceea, îți recomandăm ca în pătuț să folosești un cearșaf normal, peste care să așezi unul impermeabil și altul normal. În acest fel vei putea pur și simplu înlătura cearșaful murdar. De asemenea, țineți la îndemână scutecele, pentru a nu le căuta în timpul nopții.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 492 persoane