Băile sugarilor în lapte este un remediu extrem de vechi, ce era folosit în urmă cu zeci de ani pentru a combate afecțiunile pielii. În articolul de astăzi, însă, îți propunem să descoperi totul despre băile cu lapte, precum și beneficiile lor pentru sănătate.

Alăptarea copilului nu este singura modalitate prin care copilul tău poate beneficia de puterea laptelui matern. Punând puțin lapte matern în apa de baie poți combate anumite afecțiuni ale pielii, precum acnee roi alte eczeme.

Potrivit unui pediatru, laptele matern conține numeroase ingrediente care sunt regăsite de obicei în cremele hidratante, precum grăsimi, proteine, carbohidrați, vitamine și minerale, fapt pentru care nu este deloc o surpriză că ajută la hidratarea pielii. Totodată, o picătură sau două de lapte matern poate ajuta la combaterea iritațiilor ochilor ori a acneei.

Ce alte beneficii au băile cu lapte în rândul bebelușilor, află mai jos:

Laptele matern este folosit pentru a trata anumite afecțiuni ale pielii, printre care piele uscată, răni minore, eczeme, iritațiile cauzate de scutec, dar și tăieturi minore.

Cum poți să-i oferi copilului tău o baie cu lapte

Să-i oferi copilului tău o baie cu lapte este la fel de simplu ca o baie simplă, obișnuită. Tot ce trebuie să faci este să adaugi în apa de baie 150-300 ml de lapte matern în apă. Nu folosi mai mult lapte, întrucât poate să-i ofere copilului un miros prea puternic.

Poți folosi lapte proaspăt sau depozitat, însă cel congelat trebuie să fie adăugat într-o apă mai fiartă. Ulterior, ține bebelușul în apă pentru 15 minute și ai grijă să-i dai cu apă pe tot corpul, în special pe zonele iritate. Totodată, la final, uscați copilul cu un prosop și aplicați o cremă hidratantă, care nu conține parfum și alte ingrediente ce pot afecta pielea.

În scurt timp vei observa o îmbunătățire a aspectului pielii, însă nu neglija eventuale iritații ce pot necesita o îngrijire medicală suplimentară.

De asemenea, specialiștii în medicină naturopată nu recomandă băile în lapte matern zilnice, ci pot fi făcute o dată pe săptămână sau atunci când copilul are o erupție cutanată ori eczeme.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 1905 persoane