Laptele matern al mamelor care au născut copii prematur conțin o cantitate mai mare de proteine, grăsimi și sodiu, având rolul de a susține nevoile nou-născutului, potrivit unui medic citat de indianexpress.com.
Fiecare părinte își dorește ca bebelușul său să fie sănătos și să se dezvolte bine. Ei trebuie, însă, să aibă în vedere și sistemul imunitar al acestora, care este esențial pentru a preveni eventuale infecții, răceli, diaree ori alergii, care sunt principalele cauze de îmbolnăvire în fiecare an.
Totodată, dr. S Giridhar, medic neonatolog și pediatru, susține că întărirea sistemului imunitar al copilului îl va ajuta să aibă un organism sănătos, ce va ține la distanță bolile.
Potrivit acestui medic sunt mai multe modalități prin care părinții își pot ajuta copiii să aibă un sistem imunitar mai puternic. Care sunt acestea, află mai jos:
Laptele matern
Așa cum am menționat mai sus, laptele matern al femeilor care au născut prematur conțin o cantitate mai mare de proteine, de grăsimi și de sodiu, acoperind astfel nevoile nutriționale ale bebelușului. În plus, substanțele bioactive din laptele matern conțin anticorpi și celule vii, care ajută la reducerea riscului de îmbolnăvire și, în același timp, la îmbunătățirea sistemului imunitar al micuțului.
Probiotice
Probioticele, acele subtanțe active, au, de asemenea, proprietăți benefice pentru sănătatea copilului. Intestinele bebelușilor născuți prematur sunt adesea compromise, iar flora bacteriană protectoare este uneori compromisă, motiv pentru care copilul poate fi predispus la alergii. Tocmai de aceea, se recomandă hrănirea bebelușilor cu probiotice, pentru a spori bacteriile bune. Totodată, probioticele în cazul copiilor au rolul de a combate diareea, constipația, răceala și gripa, alergiile, dar și de a întări sistemul imunitar.

Uleiuri esențiale
Bebelușii au, de asemenea, nevoie de numeroase medicamente și teste cât sunt internați. Folosind uleiuri esențiale pentru menținerea sănătății pielii îi poate ajuta, printre altele, să reducă riscul de a contracta infecții care se răspândesc prin piele. Se recomandă masarea pielii cu ulei de cocos ori de floarea-soarelului, întrucât acestea au efecte calmante. Așadar, specialiștii recomandă să folosiți uleiurile esențiale după fiecare baie și să masați ușor pielea acestora.
Suplimentele alimentare
Bebelușii născuți prematuri sunt alăptați la sân în primele șase luni, însă după această perioadă sunt recomandate suplimentele alimentare ori formulele de lapte care conțin nutrienți, precum vitamina C ori alte substanțe de care organismul lor are nevoie pentru a se dezvolta.
Credit foto: Shutterstock
Articol citit de 283 persoane
Acest articol nu are comentarii!