Piureul de spanac este o rețetă simplă, ce poate fi pregătită numaidecât și oferă o cantitate mare de vitamine și antioxidanți, ce contribuie la menținerea sănătății.
Potrivit nutriționiștilor, piureul de spanac poate fi introdus și în alimentația bebelușilor, întrucât oferă o cantitate mare de nutrienți de calitate superioară, coontribuind la dezvoltarea lor armonioasă. Acest aliment poate fi inclus în dietă încă de la șase luni, de când începe diversificarea.
Pentru a pregăti piure de spanac ai nevoie de:
- 400 grame de frunze de spanac
- 100 ml de lapte
- o lingură de unt
- un praf de sare
Mod de preparare:
Cel mai bine ar fi să folosești spanac proaspăt, întrucât conține o cantitate mai mare de vitamine și minerale.
Pentru a pregăti această rețetă trebuie să speli bine frunzele de spanac, iar apoi să le lași într-o oală cu apă fiartă pentru cel puțin cinci minute.
Ulterior, strecoară frunzele de spanac și pune-le în blender, adaugă untul și laptele și amestecă bine, până obții o pastă omogenă.
De asemenea, pentru un plus de proteine, poți include în această rețetă și niște piept de pui ori pește, pentru a-i conferi și un plus de densitate nutrițională.
Ce beneficii are piureul de spanac pentru organism, află mai jos:
Potrivit nutriționiștilor, piureul de spanac are numeroase beneficii asupra organismului, în cazul în care e consumat frecvent. Conține fibre și vitamina C, un nutrient ce contribuie la întărirea sistemului imunitar. De aceea, consumat frecvent, acesta reduce incidența bolilor infecțioase.
De asemenea, spanacul este o sursă bogată de fier. Acest nutrient previne apariția anemiei, o boală care se manifestă prin reducerea transportului oxigenului în sânge. Acesta are, însă, o rată de absorbție mică, fapt pentru care ar trebui să fie consumat împreună cu vitamina C.

Spanacul conține, de asemenea, și fitonutrienți, substanțe care au abilitatea de a neutraliza efectele nocive date de radicalii liberi, prevenind astfel apariția unor boli cronice.
Credit foto: Shutterstock
Articol citit de 2374 persoane
Acest articol nu are comentarii!