Îngrijirea pielii bebelușilor ar trebui să fie un ritual important, pe care mamele nu ar trebui să-l neglijeze, întrucât anumiți compuși din produsele cosmetice pot afecta pielea. Care sunt acestea vei avea ocazia să afli în articolul de mai jos.

Pielea aceea catifelată și sănătoasă a bebelușilor necesită o îngrijire atentă, motiv pentru care este important să știi ce produse să folosești pentru îngrijirea bebelușului tău.

De obicei, înainte ca bebelușul să vină pe lume, părinții fac cumpărături, iar printre produsele achiziționate se numără și șampoane, loțiuni, creme, săpunuri, șervețele umede, scutece, parfumuri. Totuși, trebuie să ții cont că anumite produse pot conține ingrediente ce pot determina apariția unor iritații ori, în cel mai grav caz, acestea conțin ingrediente nocive, ce sunt absorbite de corp.

Care sunt ingredientele care n-ar trebui să se regăsească în produsele cosmetice ale bebelușilor, află mai jos:

Uleiuri minerale

Uleiurile, care sunt regăsite de multe ori sub numele de vaselină, kerosen ori paraffinum liquidum, ar fi bine să fie evitate. Deși au acțiune lubrifiantă, acestea impiedică respirația naturală a pielii, întrucât înfungă porii. De obicei, acestea se regăsesc în creme hidratante, șervețele umede și în creme antiperspirante.

Polietilen glicol

PEG, macrogolul sau polietilenglicolul sunt câteva dintre substanțele chimice care sunt ușor absorbite de piele cu ușurință. Din păcate, acestea sunt toxice pentru organismul unui bebeluș, putând cauza inflamații sau usturimi.

Propilen glicol

Acesta este un tip de alcool folosit de obicei în prepararea cremelor cu factor de protecție și a cremelor hidratante, având puterea de a catifela pielea. Problema apare, însă, atunci când el se găsește în concentrații mari într-un produs, întrucât poate declanșa reacții alergice.

Parfumuri

Multe dintre produsele destinate copiilor pot conține parfumuri, însă copiii, din păcate, nu le tolerează. Anumite mirosuri pot determina erupții cutanate, alergii și probleme respiratorii, motiv pentru care atunci când alegi produsele de îngrijire pentru bebelușul tău asigură-te că acestea nu conțin substanțe parfumate.

Parabeni

De obicei, aceste substanțe se regăsesc în săpunuri și șampoane, întrucât sunt folosite pentru a preveni dezvoltarea microbilor. Este, însă, important să eviți produsele cosmetice care conțin butilparabeni ori etilparabeni, întrucât acestea sunt asociate cu dereglări hormonale ori endocrine, mai ales în cazul bebelușilor.

Sulfați

De obicei, aproape toate produsele cosmetice pentru copii conțin sulfați, de la șampoane la săpunuri. Laurilsulfatul de sodiu (SLS) și lauret-sulfat de sodiu (SLES) sunt două săruri ce sunt folosite frecvent în produsele cosmetice pentru copii.

Deși nu se produc daune grave, acestea sunt asociate cu erupții temporare, uscăciune, roșeață și mâncărime. Recomandarea este de a verifica dacă după baie copilul prezintă vreunul dintre simptome. Dacă da, cel mai bine ar fi să treceți la produse fără sulfat.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 278 persoane