Uleiul de măsline este recunoscut pentru proprietățile pe care le are asupra sănătății și este recomandat chiar și copiilor. Din acest motiv, în articolul de astăzi îți propunem să descoperi de ce ar trebui ca acest ingredient să se regăsească în alimentația prichindeilor.

Uleiul de măsline este o sursă excelentă de nutrienți esențiali, fapt pentru care contribuie la funcționarea optimă a organismului atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Ce beneficii are uleiul de măsline asupra copiilor, află mai jos:

Contribuie la menținerea sănătății cardiovasculare

Potrivit unui studiu publicat Journal of the American College of Cardiology, consumul constant de ulei de măsline este asociat cu reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare. Grație aportului de acizi grași Omega-9 și lipide, uleiul de măsline reduce inflamațiile din organism. Este, însă, indicat ca uleiul de măsline să fie extra-virgin, întrucât atunci când grăsimile sunt procesate la temperaturi mari, ele pot fi transformate în grăsimi trans, care nu sunt deloc sănătoase și pot determina apariția bolilor cronice.

Uleiul de măsline previne îmbătrânirea prematură

Uleiul de măsline este o sursă bogată de vitamina E, care este un antioxidant natural. Acest element ajută la neutralizarea efectelor nocive date de radicalii liberi și împiedică acumularea lor în organism, prevenind apariția bolilor.

De asemenea, vitamina E contribuie la recuperarea mușchilor după antrenamente și sporește regenerarea lor.

Uleiul de măsline previne constipația

Constipația este o problemă frecventă în primele stadii de viață. Pentru a preveni această problemă este recomandat uleiul de măsline, întrucât contribuie la lubrifierea bolului fecal, ceea ce va permite eliminare acestuia.

De asemenea, pentru efecte mai bune se recomandă și consumul unor alimente bogate în fibre, atât solubile, cât și insolubile, cantitatea recomandată pe zi ridicându-se la 25 de grame.

Pe lângă ulei de măsline, în dieta copiilor poți include și fructe de avocado și pește gras, care sunt o sursă bogată de nutrienți ce contribuie la reducerea inflamațiilor din organism și mențin sănătatea creierului.

Uleiul de măsline previne apariția unor boli de piele

Potrivit studiilor de specialitate, uleiul de măsline este recomandat și pentru tratarea uner afecțiuni ale pielii, precum dermatita, iritația de scutec la bebeluși sau arsuri solare.

Credit foto: Shutterstock

 

Articol citit de 168 persoane