Înainte de adolescență, fiecare copil trebuie să-și dezvolte niște obiceiuri care le vor fi de folos în această perioadă încărcată emoțional și plină de provocări. Care sunt acestea, vei avea ocazia să le descoperi în articolul de mai jos.

Copiii cresc foarte repede, iar timpul trece fără chiar să-ți dai seama. Astfel, aceștia ajung numaidecât adolescenți, motiv pentru care trebuie să ai mereu în minte că această perioadă va fi una plină de schimbări, fapt pentru care ei trebuie să fie pregătiți din timp.

Astfel, înainte de a ajunge la pubertate, fiecare copil trebuie să-și dezvolte niște obiceiuri, care le vor fi de folos pe viitor.

Alocă timp în fiecare zi pentru dialog

Chiar dacă copiii sunt mici, să aloci timp în fiecare zi pentru dialog este important, întrucât atunci când vor fi adolescenți, ei vor tinde să se izoleze. Astfel, poți să folosești timpul în care luați cina pentru a discuta ce ați făcut peste zi, ce îi macină sau nu.

Luați mereu prânzul sau cina împreună

Indiferent de cât de încărcat vă este programul, alocați timp pentru familie. Alegeți să luați prânzul împreună sau cina, acesta devenind un ritual al vostru. În acest fel, ei vor fi tentați să reproducă acest obicei cu prietenii.

Nu folosiți telefonul la masă

Copiii sunt ca un burete și învață totul prin exemplu. Așadar, dacă nu vă doriți să ajungă la adolescență să stea numai cu ochii în telefon, insuflați-le de mici obiceiuri sănătoase și stați departe de telefon atunci când luați masa.

Încurajați-i să experimenteze

Pe măsură ce cresc, interesele copiilor se schimbă, așa că lăsați-i să experimenteze, să-și testeze limitele, pentru a ști care sunt lucrurile care le plac și care nu. În acest fel, ei vor învăța să se cunoască bine și vor fi motivați să descopere ce este bine pentru ei.

Jucați-vă împreună

Orice copil are nevoie să se joace, așa că dedicați-vă timp unor activități. Fie că ieșiți în parc ori stați acasă, alegeți să vă jucați cu prichindeii, vor fi momente unice, pe care le vor păstra cu ei mult timp.

Învațați-i să aibă grijă de igiena personală

Obiceiurile de igienă personală sunt nevoi fundamentale, așa că insuflați-le pasiunea pentru frumos. Să se spele pe dinți în fiecare zi, să-și spele mâinile înainte de masă ori după ce au intrat în casă sunt obiceiuri sănătoase, care vor contribui la menținerea stării de sănătate.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 451 persoane