Mulți dintre copii sunt extrem de mofturoși atunci când vine vorba de alimentație, fapt pentru care îți venim în ajutor cu două rețete simple cu năut, pe care cei mici le vor adora. În plus, ele sunt o sursă bogată de vitamine și minerale.
Năutul este o sursă bogată de nutrienți, având un conținut bogat de proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine și minerale. Din acest motiv, năutul ar trebui să fie inclus în dieta copiilor, deoarece contribuie la menținerea sănătății.
Care sunt rețetele pe care le poți pregăti pentru copilul tău, află mai jos:
Humus, cea mai simplă rețetă cu năut
Ingrediente necesare:
- 400 grame de năut fiert
- trei linguri de tahini
- o lămâie
- un cățel de usturoi
- trei linguri de ulei de măsline
- pătrunjel tocat
- pudră de boia dulce
- pudră de chimen
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Fierbe năutul în apă cu sare.
Între timp, curăță cățelul de usturoi și îndepărtează partea centrală, pentru a evita probleme digestive. Taie-l felii subțiri.
Ulterior, pune năutul fiert, scurs bine și usturoiul într-un blender, iar apoi amestecă bine. Adaugă câteva linguri de supă de legume, pentru a obține consistența dorită.
Servește năutul cu legume la cuptor ori gătite pe grătar.
Piure de năut și cartof dulce
O altă rețetă simplă pe care o poți încerca pentru prichindei este acest piure de năut și cartof dulce, care este o sursă bogată de vitamine.
Ingrediente necesare:
- un cartof dulce
- 200 grame de năut fiert
- un cățel de usturoi
- o linguriță de ulei de măsline
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Pune cuptorul la preîncălzit la 220 de grade Celsius, după care într-o tavă de copt așază o hârtie și pune cartoful tăiat felii. Coace-l pentru 40 de minute, până când poate fi pătruns cu furculița.
Strecoară bine năutul, adaugă cățelul de usturoi și condimentează cu sare și piper. Adaugă și cartoful dulce și trece totul prin blender. La final, adaugă uleiul de măsline și continuă să amesteci până obții o pastă omogenă.
Poți servi acest preparat presărând un strop de ulei și puțin piper proaspăt măcinat, pentru o aromă mai intensă.
Credit foto: Shutterstock
Articol citit de 1453 persoane
Acest articol nu are comentarii!