Infertilitatea este o problemă cu care se confruntă multe persoane în ziua de astăzi, fapt pentru care ar putea să existe și în jurul tău persoane care se chinuie să rămână însărcinate și nu reușesc. În astfel de cazuri, însă, trebuie să știi că sunt lucruri pe care nu i le poți spune, pe care te invităm să le descoperi în articolul de mai jos.

Deși s-ar putea să consideri că spui lucrurile potrivite unei persoane dragi care îți povestește că are probleme să rămână însărcinată, află că sunt câteva chestiuni despre care n-ar trebui să vorbești niciodată, pentru a nu-i răni pe cei care duc această suferință.

Mulți dintre pacientele care ajung în cabinetele medicilor specializați în fertilitate susțiin că cei din jur le-au spus să înceteze să se îngrijoreze, întrucât vor rămâne însărcinate ori să încerce anumite diete, lucruri total greșite.

Ce n-ar trebui să-o spui unei femei care se chinuie să rămână însărcinată, află mai jos:

Poate că nu e menit să fii părinte

Această replică este extrem de dureroasă pentru cineva care face eforturi pentru a-și îndeplini dorința de a fi părinte. Să-i spui asta unei astfel de persooane este extrem de dureros și insensbil, întrucât pur și simplu înseamnă să-i ceri să renunțe la visul ei.

Relaxează-te

Multe femei care au încercat să rămână însărcinate au auzit această replică. Deși este un sfat bine intenționat, cumva, acesta învinovățește persoana care se chinuie să conceapă. Pur și simplu nu-i poți spune asta unei persoane care are probleme medicale în a concepe un copil, care a mers la specialiști.

Îți dau unul dintre copiii mei

Să glumești pe un astfel de subiect, în fața unei persoane care se confruntă cu probleme de infertilitate, este extrem de greșit. Nu-i va face decât să realizeze cât de mult își doresc un copil și să creadă că visul lor de a-și întemeia o familie nu contează.

Trebuie să încetezi să vorbești despre asta și se va întâmpla

Această replică este, de asemenea, greșită, deoarece insinuează că persoana care are probleme de infertilitate se gândește prea mult la ele. Deși nu este neapărat un sfat rău, acesta poate răni. Încurajează persoana respectivă să ceară ajutorul unui specialist, lucrurile se pot înrăutăți odată cu trecerea timpului.

Am încercat pentru două luni, știu ce simți

Să minimezi frustrarea cuiva care încearcă să conceapă un copil este frustrant. Să încerci două luni nu este echivalent cu doi ani de încercări, timp în care poate persoana respectivă a mers la diferiți specialiști. În loc să încerci să empatizezi comparând situațiile, acceptă ceea ce ți se povestește și încearcă să înțelegi prin ce trece persoana respectivă.

Ar putea să fie și mai rău

Deși intențiile tale pot fi bune, să spui acest lucru unei persoane care se confruntă cu probleme de infertilitate înseamnă să-i diminuezi sentimentele. Recunoaște și acceptă că nu poți înțelege durerea pe care o resimte în această perioadă dificilă și stresantă.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 794 persoane