Alimentația joacă un rol important în ceea ce privește stimularea fertilității și șansele de a rămâne însărcinată, motiv pentru care îți propunem să descoperi care sunt alimentele care n-ar trebui să lipsească din dieta ta.

Dacă îți dorești să rămâi însărcinată, dar întâmpini dificultăți ar trebui să ai în vedere și alimentația, întrucât există numeroase ingrediente care conțin nutrienți ce ajută la stimularea fertilității.

Potrivit nutriționiștilor, dieta mediteraneeană, cunoscută și sub numele de dieta fertilității, are numeroase beneficii asupra persoanelor care își doresc să devină mame. Aceasta conține alimente care sunt o sursă excelentă de proteine, carbohidrați complecși, fier, acid folic și grăsimi sănătoase, ce sporesc șansele de concepție.

Care sunt alimentele care îmbunătățesc fertilitatea, află mai jos:

Banane

Sunt o sursă bogată de vitamina B, motiv pentru care ajută la creșterea șanselor de concepție. Acestea ajută la reglarea nivelului hormonal și a metabolismului energetic. În cazul în care acești nutrienți sunt în deficit, menstruația poate fi neregulată și nu sunt eliberate suficiente ovule.

Miere

Aceasta conține, de asemenea, vitamine de tip B, dar și aminoacizi și minerali care ajută la îmbunătățirea calității spermei, dar și la întărirea ovarelor și a uterului.

Scorțișoară

Acest condiment poate fi eficient pentru a reduce nivelul de rezistență a insulinei și poate crește, de asemenea, calitatea ovulelor, mai ales în cazul celor care suferă de sindromul ovarelor polichistice.

Ouă

Acestea conțin vitamine și nutrienți esențiali care sunt capabili să îmbunătățească funcția reproductivă. Ele conțin, de asemenea, vitamina B și D, care reduc oboseala, potrivit unui studiu publicat în 2018.

Produse lactate

Acestea conțin calciu, care contribuie la menținerea sănătății oaselor, dar și la creșterea fertilității. Ele conțin, de asemenea, vitamina B12, care ajută la formarea celulelor roșii și la funcționarea sistemului nervos.

Carnea de pui

Nelipsită din dieta femeilor care își doresc să rămână însărcinate este și carnea de pui. Conține niacină, tiamină și acid ascorbic, precum și potasiu, magneziu, fier, calciu, fosfor și iod.

Usturoi

Poate că gustul nu e tocmai plăcut, dar usturoiul are proprietăți excelente asupra sănătății. Fiind bogat în seleniu, acesta are puterea de a îmbunătăți fertilitatea în cazul ambelor sexe. Conține, printre altele, și vitamina B6, care ajută la reglarea nivelului de hormoni.

Totodată, din dieta femeilor care încearcă să obțină o sarcină nu trebuie să lipsească nici sparanghelul, spanacul și avocado. Acestea sunt o sursă bogată de acid folic, care reduce riscul de eșec ovulatoriu, dar optimizează și producția de spermatoizi. Acestea au, de asemenea, un conținut bogat de antioxidanți, fier și vitamine de tip B și E.

Uleiul de măsline, ghimbirul, nucile, cerealele integrale și semințele de floarea soarelui sunt alte alimente care sunt recunoscute pentru proprietățile excelente de a îmbunătăți fertilitatea.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 929 persoane