Corpul și mintea ta se schimbă, fără doar și poate, după ce ai născut, iar noi, femeile, avem tendința de a observa numai defectele. Învață să ai încredere în corpul tău după ce ai devenit mamă și simte-te bine în pielea ta.

Să ai un bebeluș este cea mai frumoasă experiență din viață, însă vine și cu provocări. Iar una dintre aceasta este, fără doar și poate, partea pshică. Mai exact, odată ce ai devenit mamă trebuie să ai grijă de psihicul tău. Așadar, dacă te întrebi cum să-ți recâștigi încrederea în corpul tău după naștere îți recomandăm să ții cont de aceste sfaturi care te vor ajuta să-ți crești stima de sine.

Unele femei se simt minunat după ce devin mame și consideră transformările ca fiind unele pozitive. Pentru ele este și ușor să-și recapete silueta. Totuși, sunt mame care luptă mult să-și accepte corpul după ce au născut, cărora le este jenă să se dezbrace în fața partenerilor lor. Ce poți face în acest caz, află mai jos:

Ai grijă de pielea ta

După ce ai devenit mamă este important să înveți să ai grijă și de tine, nu doar de copil. Profită de momentele în care copilul doarme și odihnește-te și tu. Totodată, bea și apă pentru a te hidrata. Folosește, de asemenea, o cremă autobronzantă pentru a ascunde cicatricile și pentru a-ți colora pierea. De asemenea, este indicat să-ți hidratezi pielea, așa că folosește produse care să-ți hrănească pielea.

Ai grijă de părul tău

Dacă ai păr lung și simți că te deranjează, alege să ți-l prinzi cu un accesoriu fancy sau tunde-l. O tunsoare bob va fi mereu în tendințe și te va ajuta să te simți frumoasă. Totodată, atunci când copilul doarme, spală-ți părul, pune-ți o mască hidratantă, ce-l va hidrata. De asemenea, dacă părul tău se îngrașă rapid, folosește un produs care te va ajuta să combați această problemă.

Slăbește

Fiecare femeie care a născut își dorește să slăbească, dar n-ar trebui să te înfometezi ori să ții diete drastice. este suficient să ai o dietă echilibrată și alăptează-ți bebelușul. Este o modalitate bună de a pierde în greutate. Iar fructele și legumele n-ar trebui să lipsească din dieta ta.

Fă mișcare

Să faci mișcare după ce ai născut poate ți se pare complicat, însă nu e musai să mergi la sală. Scoate-ți bebelușul afară, fă o plimbare. Propune-ți să faci câteva exerciții acasă timp de 10-12 minute și crește acest timp pe măsură ce te obișnuiești cu noul rol. Nu uita că și sexul este o modalitate bună de a face mișcare.

Nu uita să te machiezi

Poate că atunci când ești mamă nu mai ai timp să stai minute în șir în fața oglinzii, însă o cremă BB te poate ajuta să-ți uniformizezi culoarea tenului. Poți, de asemenea, să folosești un blush.

Articol citit de 311 persoane