Recuperarea după naștere poate fi dificilă în anumite cazuri, însă trebuie să știi că există și câteva remedii naturiste care te pot ajuta să te refaci mai repede.

Să aduci pe lume un copil poate fi extenuant, iar multe dintre femei descoperă, la scurt timp după ce au născut, cât de mult s-a schimbat corpul lor în sarcină. Chiar și așa, își doresc să se refacă cât mai repede, motiv pentru care în articolul de mai jos îți propunem să descoperi câteva remedii naturiste care te pot ajuta să-ți îmbunătățești starea de sănătate.

Când vorbești despre remedii naturiste îți vin în minte preparate obținute din plante, însă pe lângă acestea, exercițiile fizice te pot ajuta să lupți să elimini pielea flască, oboseala ori să-ți îmbunătățești circulația sângelui.

De asemenea, o rutină sănătoasă, alături de remedii naturiste și perseverență pot fi secretele unei recuperări rapide.

Care sunt cele mai eficiente remedii naturiste pentru recuperarea după sarcină

Masarea perineului cu niște comprese cu apă caldă și gheață

În primele două zile după naștere aplică niște comprese cu gheață pe perineu, pentru a reduce inflamațiile. Ulterior, din a treia zi, aplică comprese calde ori niște prosoape încălzite, care vă vor ajuta să calmați acea zonă.

Ține la distanță infecțiile cu infuziile de gălbenele

Imediat după naștere, femeile sunt foarte sensibile, motiv pentru care ar trebui să fie foarte precaute și să evite riscurile de infecții. Așadar, tot ce trebuie să facă este să fiarbă niște 40 de grame de gălbenele și de sunătoare timp de 10 minute într-un litru de apă. Luați infuzia de pe foc, iar apoi turnați lichidul într-o sticlă cu pulverizator și folosiți-l după fiecare vizită la baie.

Sporește recuperarea și calmează mușchii

Pentru a te asigura că vânătăile se vindecă rapid, alege să consumi comprimate de Arnica D6 la fiecare două ore în primele zile după naștere. Ulterior, luați pastilele la fiecare patru ore, timp de o săptămână și veți scăpa de dureri.

Ameliorează durerea și sensibilitatea mameloanelor

Pentru a scăpa de durerile cauzate de mameloane înmuiați un plicuțeț de ceai de Rooibos, ce are proprietăți calmante, iar apoi aplicați comprese pe sâni. Puteți, de asemenea, să încercați frunzele de varză, pe care le puteți așeza pe sâni. Vor ajuta, de asemenea, la calmarea acestora.

Cum poți reduce sângerările

Pentru a atenua efectele lohiilor, acele cheaguri de sânge eliminate de uter după naștere, consumă ceai de Traista-Ciobanului, o plantă care are proprietăți calmante.e Puteți, de asemenea, să consumați și ceai din frunze de zmeură, mure, iederă și coada-șoricelului.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 775 persoane