Rețete de supe pe care să le încerci după ce ai născut. Te ajută să te pui pe picioare numaidecât

Fie că ai născut prin cezariană sau natural, organismul tău are nevoie de ajutor pentru a se reface, motiv pentru care îți recomandăm să încerci câteva rețete de supe delicioase, ușor de gătiit și benefice pentru sănătate.

Alimentele bogate în fier, vitamina B12 și acid folic sunt nutrienți benefici pentru sănătate, mai ales în cazul unei femei care a născut, întrucât favorizează producția de celule care au fost pierdute în urma unei nașteri.

Care sunt rețetele de supe pe care le poți încerca, află mai jos:

Supă cremă de roșii

Ușor de gătit, supa cremă de roții ajută la combaterea efectelor nocive date de stresul oxidativ și a inflamațiilor. În plus, ierburile aromatice joacă un rol important pentru sporirea efectelor benefice asupra sănătății. De aceea, nutriționiștii recomandă să incluzi busuioc, deoarece ajută la combaterea depresiei postpartum, a pătrunjelului, care sporește detoxifierea ficatului și turmeric, care are proprietăți antiinflamatorii.

Ingrediente necesare:

- 500 grame de roșii bine coapte

- 200 ml de suc de roșii

- o ceașcă de lapte degresat

- sare și piper, după gust

- o lingură de oregano

- busuioc proaspăt sau pătrunjel

- turmeric, opțional

Mod de preparare:

Taie roșiile pe jumătate, iar apoi fierbe-le pentru 20 de minute cu sucul de roșii.

Trece totul prin blender, adaugă condimentele, după care mai lasă la fiert pentru 10-15 minute și adaugă lapte.

Servește cu crutoane.

Supa de pui

O adevărată comoară pentru sănătate este supa de pui. Tocmai de aceea, în cele 40 de zile după naștere, mama trebuie doar să hrănească și să se bucure de copil. Tot în această perioadă, organismul ei se va regenera, motiv pentru care experții în nutriție îți recomandă să consumi supa de pui.

Ingrediente necesare:

- 150 grame de fidea

- doi cartofi

- doi morcovi

- o țelină

- patru pulpe de pui

- sare și piper, după gust

- o legătură de mărar proaspăt

Mod de preparare:

Fierbe pulpele de pui în apă cu sare și îndepărtează spuma ori de câte ori este cazul.

Curăță cartofii, morcovii și țelina, după care spală-le și taie-i sub formă de cubulețe.

Când au dat în clocot pulpele de pui, adaugă legumele și lasă la fiert până când sunt bine întrepătrunse.

Cu zece minute înainte de a stinge focul, adaugă fideaua în supa de pui și așteaptă să se înmoaie.

Servește cu mărar proaspăt tocat ori pătrunjel și ardei.

Articol citit de 182 persoane