Te pregătești să devii mamă, însă nu i-ai ales numele copilului tău? Ei bine, îți venim în ajutor cu câteva sugestii de nume de bebeluși care inspiră iubire.

Alegerea numelui unui bebeluș este o provocare pentru mulți părinți, întrucât aceștia își doresc să găsească un nume frumos, special, care să aibă o însemnătate deosebită, mai ales că îi va însoți toată viața.

Descoperă nume de băieți care înseamnă sau inspiră iubire, mai jos:

David

De origine ebraică, acest nume înseamnă ”cel iubit”. Acest nume tradițional va fi mereu o alegere inspirată, deoarece este un nume cu personalitate și inspiră putere.

Romeo

Acest nume are origini latine, el provenind de la numele Romanus, care se traduce în ”locuitor al Romei”. De asemenea, acest nume inspiră iubire, întrucât a devenit celebru odată cu opera ”Romeo și Julieta”.

Valentin

Un alt nume recomandat părinților care vor avea un băiețel și care își doresc un nume care să inspire este Valentin. Are origini latine și poate fi reprezentat cu ”putere”. Evident, nu uităm nici de Sfântul Valentin, care este asociat cu iubirea, fiind sărbătorit în fiecare an, pe 14 februarie.

Timoteo

Deși nu este frecvent întâlnit, Timoteo este un nume ce își are originile în Grecia și care este tradus cu ”dragostea ori admirația pentru Dumnezeu.”

Ciprian

Un nume relativ întâlnit, Ciprian provine tot din latină și înseamnă ”orginiar din Insula Cipru”. Acesta este, de asemenea, asociat cu zeița iubirii, și anume Venus.

Nume de fete care inspiră iubirea

Totodată, în lista de mai jos vei găsi și câteva nume de fete care inspiră iubirea, pe care pur și simplu le vei adora, te asigurăm.

Meli

Originar din Egiptul Antic, acest nume nu este unul comun, însă i s-ar putea potrivit de minune unei fetițe și, în plus, înseamnă ”iubire”.

Amanda

Acest nume își are originile în Italia și înseamnă ”adorabilă, demnă de iubire.” Acest nume este foarte frumos pentru fete.

Maia

Originar din Nepal, acest nujme este asociat cu iubirea.

Malia

Acest nume înseamnă ”adorată”, având originile în Hawaii, motiv pentru care este un nume exotic.

Venus

Părințiii curajoși ori care își doresc cu ardoare un nume din mitologia romană își pot numi fiica Venus. Acest nume este asociat cu dorința.

Credit foto: Shutterstock 

Articol citit de 114 persoane