Pneumonia este o afecțiune cu care se confruntă mulți copii, iar menținerea unei diete echilibrate este esențială pentru a-i ajuta să facă față acestei boli.

Pneumonia este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate întâlnite în rândul copiilor, mai ales atunci când aceștia intră în colectivitate. Pe lângă medicamentele recomandate de medic, copiii trebuie să aibă o dietă specifică, care să-i ajute să combată simptomele date de această afecțiune.

Alimente recomandate pentru ameliorarea simptomelor date de pneumonie

Iaurt

Pentru a combate pneumonia la copii, iaurtul este un aliment de nădejde, căci are proprietăți probiotice, aceste bacterii colonizând tractul digestiv și întărind sistemul imunitar.

Legume

Nelipsite din dietă trebuie să fie și legumele bogate în vitamina C, întrucât acest nutrient ajută la combaterea simptomelor date de infecțiile tractului respirator și întăresc sistemul imunitar. Sunt recomandate ardei grași, afinele, morcovi și kiwi.

Alimente recomandate pentru astm

Pneumonia determină, de obicei, dificultăți în respirație, motiv pentru care copilul se poate simți obosit și copleșit. Din acest motiv, anumite alimente pot combate aceste simptome și pot elimina tusea asociată. Printre ele se numără ceapa, usturoiul, citricele, merele, dar și curmale.

imagine

Totodată, în cazul copiilor care suferă de pneumonie este important să le oferi o dietă bogată în proteine. Fie că vorbim despre pește, carne, ouă și lactate, aceste alimente ar trebui să se regăsească în dieta lor.

Este, de asemenea, recomandat ca acestea să fie gătite la cuptor sau fripte pe grill ori fierte, întrucât grăsimile trans pot înrăutăți simptomele date de pneumonie.

Alege întotdeauna alimente proaspete

Un alt aspect de care trebuie să ții cont atunci când alegi alimentele pentru copilul tău este important să spui da ingredientelor proaspete, care nu sunt procesate. Alimentele care conțin zahăr, grăsimi trans ori aditivi trebuie, de asemenea, să fie evitate.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 931 persoane