Mulți dintre copii se confruntă cu probleme ale pielii, printre care și psoriazis, motiv pentru care în articolul de astăzi vă propunem să descoperiți câteva remedii naturiste care vă pot ajuta să tratați această afecțiune.

Psoriazisul este o afecțiune ce este descrisă prin faptul că celulele pielii se dezvoltă mai repede decât în mod normal și ajung să fie eliminate în mod eronat. Mai exact, celulele acumulate pe suprafața pielii produc zone de piele îngroșată, ce au aspect de plăci de culoare roșie. Acestea sunt, de cele ami multe ori, pruriginoase și acoperite de cruste de culoare albă ori argintie. Această afecțiune poate fi transmisă din generație în generație, motiv pentru care această afecțiune se poate manifesta și la copii.

Psoriazis la copii - cum se manifestă

Potrivit specialiștilor, psoriazisul este o afecțiune ce se manifestă prin simptome unice, însă cele mai frecvente sunt acestea:

  • pete roșii ieșite în relief, ce sunt acoperite de cruste albe
  • piele uscată și crăpată, ce poate sângera
  • mâncărime ori durere
  • coroziuni ori îngroșare a unghiilor.

În rândul copiilor, însă, această afecțiuni poate lăsa leziuni la nivelul feței ori în jurul organelor genitale, ceea ce poate fi extrem de neplăcut pentru copii, ei fiind jenați de aceast lucru. Tocami de aceea, mulți dintre copiii bolnavi de psoriazis se confruntă cu o stimă de sine scăzută, întrucât pot fi ținta comentariilor răutăcioase ale copiilor.

Remedii naturiste pentru psoriazis la copii

Turmeric

Unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste la copii este turmericul. Acest tratament naturist poate reduce creșterea celulelor pielii și poate diminua scuamele de pe piele. Acest ingredient este eficient întrucât ține sub control inflamațiile și diminunează psoriazisul. Tot ce trebuie să faci este să incluzi acest ingredient în dieta ta, sub formă de supe, sosuri ori alte preparate.

Coaja de banană

Deși nu există studii științifice despre cât de eficientă este coaja de banană în ceea ce privește tratamentul psoriazisul, mulți specialiști în medicină naturopată recomandă folosirea acestui ingredient pentru a trata afecțiuni ale pielii. Aceasta conține proprietăți antioxidante, dar și calmante, precum și hidratante. Tot ce trebuie să faci este să tai coaja de banană în bucăți mai mici, iar apoi să freci zonele afectate cu acestea.

Aloe vera

Aloe vera este o plantă cunoscută încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile terapeutice. Potrivit studiilor de specialitate efectuate de-a lungul timpului, aloe vera are efecte hidratante, vindecătoare și regenerative, dar, în același timp, previne îmbătrânirea celulară. Nu în ultimul rând, aloe vera are proprietăți antiinflamatorii, dezinfectante, dar și despre proprietăți calmanta.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 164 persoane