Atunci când copilul tău este răcit nu trebuie să intri în panică. Există câteva remedii simple, care te vor ajuta să tratezi cu ușurință tusea și congestia nazală, probleme cu care se confruntă mulți dintre bebeluși.
Multe dintre medicamentele eliberate fără prescripție medicală pentru tuse și răceală nu sunt recomandate copiilor sub șase ani, potrivit Academiei Americane de Pediatrie, însă trebuie să știi că există remedii naturiste pentru răceală, ce ajută la combaterea tusei și a congestiei nazale numaidecât.
Ce poți face pentru a trata răceala la bebeluși, află mai jos:
Eliberează căile nazale
În primele șase luni de viață, bebelușii tind să respire pe nas, motiv pentru care o congestie nazală îi poate afecta destul de serios. De aceea este important să cureți mucusul, iar acest lucru poți face cu ajutorul unui aspirator nazal, pe care-l găsești fie în farmacii, fie în diferite magazine. De asemenea, poți folosi o soluție salină nazală, care va duce la subțierea mucusului, ajutându-te astfel să-l îndepărtezi rapid.
Hidratează-ți bebelușul
La fel ca și adulții, bebeluși au tendința să nu mănânce atunci când sunt bolnavii. În această situație trebuie, însă, să insiști să se hidrateze. Oferă-i apă, ceaiuri sau chiar supe ori ciorbe, care sunt esențiale pentru hidratare. De asemenea, dacă refuză să consume lichide, cere ajutorul unui specialist, îți poate recomanda o soluție electrolică.
Încurajează odihna
Copilul tău are nevoie de mai mult somn atunic când este bolnav, însă acele simptome specifice răcelii îi pot provoca probleme de respirație. O rutină relaxantă, precum o baie caldă ori o sesiune de ascultat muzică ori de citit poveste îi poate spori apetitul pentru somn.

Folosește un umidificator
Să folosești un umidificator în camera bebelușului tău în timpul somnului poate ajuta, de asemenea, la combaterea răcelii. Acestea umezește aerul, sporind astfel decongestionarea căilor nazale.
Oferă-i vitamina C
Alimentația joacă, de asemenea, un rol important în combaterea răcelii, motiv pentru care este esențial să incluzi în alimentația copilului tău alimente bogate în vitamina C, printre care broccoli, spanac, varză kale, țelină, cartofi dulci, roșii, dovleac, dar și fructe, precum portocale, lămâi.
Articol citit de 490 persoane
Acest articol nu are comentarii!