Poate că ai visat mult timp la acest moment ori pur și simplu te-a luat prin surprindere. Ai făcut un test de sarcină și a ieșit pozitiv. Ai mers la medic, ți s-a confirmat: ești însărcinată. Poți fi copleșită în următoarea perioadă, iar o întrebare care te va măcina va fi, cu siguranță, aceasta: îți anunți sau nu sarcina în social media?

Anunțarea sarcinii poate fi, fără doar și poate, unul dintre cele mai distractive momente din viața ta. Se poate întâmpla să arzi de nerăbdare, dar sunt și cazuri în care persoanele în cauză sunt emoționate și se tem de reacțiile celor din jur. Tocmai de aceea, anunțarea sarcinii trebuie să aibă loc exact în momentul în care te simți pregătită. Iar de acest lucru trebuie să ții cont atunci când vrei să faci marele anunț pe rețelele sociale.

Când este cel mai bun moment pentru a-ți anunța sarcina

Potrivit specialiștilor, anunțarea sarcinii este o decizie personală, pe care trebuie să o iei în funcție de ceea ce simți, ceea ce îți dorești ori ceea ce te face să te simți confortabilă. Așadar, nu există moment bun ori prost pentru a anunța o sarcină, însă îți propunem să descoperi câteva sfaturi importante, care te-ar putea ajuta să iei o decizie mai ușor.

Anunțarea sarcinii în primul trimestru

Potrivit unor studii de specialitate, 10-15 dintre femeile însărcinate pierd sarcina până în săptămâna 13 de sarcină. În timpul celui de-al doilea trimestru, înainte de săptămâna 20 de sarcină, riscul de avort scade la 1-5 la sută dintre sarcini, motiv pentru care multe femei aleg să amâne anunțul până la această perioadă. De ce ar trebui să anunți sarcina mai devreme, află mai jos:

  • nu mai ești nevoită să ascunzi ori să explici oboseala și grețurile care apar în primul trimestru
  • poți să primești ajutor de la prieteni și familie mai devreme
  • te bucuri de momentul anunțului mai repede
  • îi ai alături pe cei dragi în cazul în care ajungi să pierzi sarcina.

Anunțarea sarcinii în trimestrul al doilea sau chiar mai târziu

Deși riscul de avort nu este zero după săptămâna 12 de sarcină, părinții preferă să anunțe sarcina atunci când riscul este cel mai mic. De ce ar trebui să amâni anunțul, află mai jos:

  • ai mai mult timp la dispoziție pentru a te obișnui cu ideea că vei deveni mamă
  • te vei simți mai liniștită după ce vei merge la primul control
  • nu vei primi sfaturi nesolicitate de la cei din jur

Indiferent de momentul în care vei alege să anunți că vei deveni mamă trebuie să te simți confortabil, să alegi momentul în funcție de cum te simți.

De ce să anunți sarcina în online

Vestea că ești însărcinată te poate bucura și poate aduce bucurie și pentru cei din jurul tău. Indiferent că alegi să faci anunțul pe rețelele sociale, ține cont de faptul că mesajele de felicitare ce vor curge te vor încărca cu energie. De asemenea, momentul acela va rămâne mereu acolo și îți vei aminti în fiecare an, grație rubricii de ”amintiri”.

De ce să nu anunți sarcina în mediul online

Anunțul unei sarcini poate aduce și reacții negative ori comentarii care nu sunt necesare. ”Ar fi bine să dormi acum!”, ”Profită cât mai poți de timpul tău!” sunt câteva dintre exemplele care nu îți vor da un vibe bun. Pentru că nu poți controla oamenii ce să spună și ce să nu spună, ar fi bine să ai în vedere cât de sensibilă ești tu la astfel de reacții. Dacă reușești să le ignori, mergi mai departe și fă anunțul în online. Altfel, împărtășește vestea doar cu cei dragi ție.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 142 persoane