Sarcina este perioada în care ești mai preocupată de alimentație mai mult ca oricând. Organismul tău are nevoie de nutrienți pentru a putea susține sarcina, dar și pentru ca fătul să se dezvolte armonios. Totuși, ”să mănânci pentru doi” nu e o variantă bună, iar gusturile se pot schimba în aceasta perioadă, motiv pentru care îți recomandăm să descoperi care sunt gustările pe care ar trebui să le ții aproape.


Cât de mult trebuie să mănânci în timpul sarcinii

Deși nu există un răspuns clar la aceasă întrebare, întrucât totul depinde de nevoile fiecărei persoane în cea ce privește energia, anumite studii au arătat că femeile însărcinate n-au nevoie de un surplus mare de hrană. Potrivit acestora, în al doilea și al treilea trimestru de sarcină sunt recomandate 350-400 de calorii. Această cantitate depinde, însă, dacă persoana respectivă se confruntă cu grețuri, dar și de alți factori. Totuși, cel mai bine ar fi să-ți asculți organismul și să mănânci atunci când simți că ți-e foame.

Care sunt cele mai bune gustări pentru femeile însărcinate, află mai jos:

Proteinele, carbohidrații și grăsimile sunt importante în timpul sarcinii, la fel ca pentru toate persoanele. Astfel, o combinație de gustări care să le conțină pe acestea poate fi o variantă excelentă, motiv pentru care îți propunem să incluzi în dieta ta următoarele alimente:

  • nuci și semințe - le poți avea mereu la îndemână și, în plus, nu necesită o modalitate de păstrare. Nucile și semințele sunt, în același timp, o sursă bogată de proteine, dar și de grăsimi nesaturate, vitamine și minerale.
  • fructe proaspete - în fiecare dimineață poți consuma un fruct ori îl poți adăuga în iaurt. Mere, banane sau portocale. Toate acestea conțin vitamine și minerale, motiv pentru care le poți consuma cu încredere în timpul sarcinii.
  • biscuiți și brânză - acestea sunt o variantă bună pentru a-i oferi organismului tău proteine și fibre. Consumă câteva felii de brânză cu biscuiți din cereale integrale, pe care îi găsești în diferite sortimente.

Articol citit de 168 persoane