Să ai un ritual riguros de îngrijire a pielii e la fel de important ca și îngrijirea corpului în această perioadă. De aceea, în articolul de astăzi venim în sprijinul tău cu câteva sfaturi de care să ții cont.

Îngrijirea pielii n-ar trebui să fie neglijată în timpul sarcinii, mai ales că în această perioadă organismul suferă numeroase schimbări. De la cele hormonale, la cele cosmetice, sarcina este perioada în care 90 la sută dintre femei experimentează o serie de schimbări în ceea ce privește pielea lor.

Cum îți îngrijești pielea în timpul sarcinii

Pentru multe femei, sarcina este perioada care este sinonimă cu pielea strălucitoare, obraji roșii și păr strălucitor. Uneori, însă, unele dintre femei se confruntă în timpul sarcinii cu acnee, pete și chiar vergeturi.

Stimularea glandelor sebacee face ca pielea să fie mai strălucitoare datorită producției de sebum. Totodată, creșterea fluxului sanguin pe suprafața pielii determină o mai mare oxigenare a celulelor epiteliale.

De asemenea, glandele endocrine ale fătului produce niveluri ridicate de corticosteroizi, care accelerează metabolismul și sporește nivelul de estrogen și progesteron, hormoni responsabili de schimbări ale pielii în timpul sarcinii.

În ceea ce privește ritualul de îngrijire în timpul sarcinii, află care este ritualul de care să ții cont, mai jos:

Curățarea tenului

Când vorbim de curățarea tenului în timpul sarcinii, acest lucru înseamnă că trebuie să folosești o apă micelară ori un gel de curățare pentru pielea grasă ori sensibilă dimineața și seara, pentru a îndepărta impuritățile. Poți să folosești cu încredere dischete demachiante sau pur și simplu să-ți cureți pielea cu degetele, spălându-ți tenul cu un gel de curățare. Ai grijă, însă, să nu faci mișcări agresive pentru a evita iritațiile.

Hidratarea

După ce ți-ai curățat pielea este important să folosești o cremă hidratantă. Acest pas este deosebit de important, întrucât menține nivelul de apă din piele, aceasta păstrându-și nu doar elasticitatea, ci și bariera de protecție. Poți să folosești creme hidratante ce conțin vitamina C, acid hialuronic ori antioxidanți.

Cremă cu factor de protecție solară

Indiferent că vremea este mohorâtă sau nu, folosește o cremă cu factor de protecție atunci când ieși din casă. În acest fel vei evita petele de pigmentare.

Produse pe care să le eviți în timpul sarcinii

De obicei, în timpul sarcinii, pielea devine mai sensibilă, motiv pentru care ar trebui să eviți să folosești produse cosmetice care conțin:

  • retinol sau vitamina A
  • cofeină
  • uleiuri esențiale
  • acid glicolic
  • acid salicilic
  • cremă cu hidrochinonă

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 306 persoane