În timpul sarcinii au loc schimbări drastice, motiv pentru care este important să-ți păstrezi pielea hidratată. Cum poți face acest lucru îți propunem să afli în articolul de mai jos.

Indiferent că ai pielea normală, grasă ori uscată, în timpul sarcinii trebuie să-i acorzi o atenție sporită. Cea mai dificil de îngrijit este, însă, pielea uscată. Aceasta poate fi recunoscută cu ușurință, întrucât are tendința să se crape în anumite zone ale corpului, dar, în același timp se remarcă și prin pori foarte fini sau este aspră.

Cum poți să-ți hidratezi pielea uscată în sarcină, află mai jos:

Folosește uleiuri naturale

Pentru a-ți hidrata în profunzime pielea nu ezita să folosești uleiuri esențiale, puternic hidratante. Spre exemplu, poți alege ulei de migdale, de măsline, de jojoba sau de susan. Acestea conțin nutrienți care ajută la hrănirea pielii, conferindu-i un plus de elasticitate.

Aloe vera

Acest gel obținut din aloe vera ajută la hidratarea pielii, precum și la regenerarea ei și la curățare, fiind recomandat chiar și femeilor însărcinate.

Avocado

Acest fruct ajută la hidratarea pielii într-o modalitate simplă. Tot ce trebuie să faci este să cureți un fruct de avocado, să-l zdrobești cu o furculiță, iar apoi să aplici pasta obținută pe zonele afectate și să lași totul să acționeze. Îndepărtează apoi și curăță cu apă caldă.

De asemenea, pentru a te bucura de o piele hidratată în timpul sarcinii este important să ții cont și de alte sfaturi simple, precum:

  • evită săpunurile ce determină uscarea pielii
  • evită să faci dușuri cu apă fierbinte
  • pune uleiuri esențiale în apa din cadă, întrucât ajută la hidratarea acesteia
  • folosește pastile de colagen, însă numai sub îndrumarea unui specialist
  • alege produse de îndepărtare a machiajului ce au proprietăți hidratante
  • include în dietă alimente ce conțin grăsimi sănătoase, printre care avocado, nuci, ulei de măsline, legume cu frunze

Totodată, pentru a evita uscarea pielii în timpul sarcinii este indicat să renunți la băuturile cu cofeină, precum ceai ori cafea, deoarece determină deshidratarea pielii.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 218 persoane