Să iei micul dejun atunci când ești însărcinată este esențial atât pentru sănătatea ta, cât și pentru a fătului. Din acest motiv îți propunem trei rețete simple, pe care să le încerci la micul dejun.

Un mic dejun bun în cazul femeilor însărcinate înseamnă să incluzi în dietă alimente care îi oferă organismului nutrienții de care are nevoie pentru a susține dezvoltarea sarcinii. Iar varietatea este esențială, motiv pentru care îți recomandăm cu încredere să ”jonglezi” cu alimentele.

Descoperă mai jos trei rețete de mic dejun pe care le poți consuma cu încredere:

Muesli cu iaurt și fructe

O rețetă simplă, la îndemâna oricui, este să muesli cu iaurt și fructe. Este, însă, important să consumi iaurt natural, muesli de bună calitate și fructe proaspete. Poți, de asemenea, să adaugi niște semințe de chia ori semințe de susan. În acest fel îi vei oferi organismului energia de care are nevoie pe tot parcursul zilei. Totodată, este important să folosești un tip de muesli care nu conține zahăr adăugat.

Salată de fructe

Pentru a-i oferi organismului necesarul de vitamine și minerale și fără să stai să pierzi timpul pentru a găti poți consuma fructe. Alege-le pe cele de sezon, întrucât sunt proaspete și conțin o cantitate mai mare de vitamine și minerale și taie-le felii, după care servește-le. Poți, de asemenea, să-ți prepari și smoothie-uri sau să alegi sucul de portocale, însă neîndulcit. Conține antioxidanți ce contribuie la neutralizarea radicalilor liberi care se acumulează în organism, reducând astfel riscul de a dezvolta boli cronice.

Bruschete cu roșii

Atunci când îți dorești să mănânci ceva mai sățios, toastul cu roșii proaspete poate fi o idee inspirată, întrucât reprezintă o sursă de energie pentru a-ți îndeplini task-urile zilnice. Poți, de asemenea, să consumi niște brânză sau produse lactate, precum iaurt. Este, însă, important să consumi doar produse lactate obținute din lapte pasteurizat, pentru a nu te expune unor riscuri inutile ce-ți pot pune în pericol sarcina.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 658 persoane