Viața intimă n-ar trebui să fie pusă pe pauză în timpul sarcinii decât dacă este recomandat de medic, din cauza unor eventuale probleme. Altfel, în schimb, experții îți recomandă să te bucuri de momentele de plăcere în timpul sarcinii, întrucât acestea aduc numeroase beneficii, atât pentru mamă, cât și pentru făt.

 Există numeroase temeri și mituri despre acest subiect. Experții au dovedit, însă, că o viață intimă activă în timpul sarcinii aduce numeroase beneficii pentru cupluri. Care sunt acestea, află mai jos:

Ajută la menținerea stării de bine

Potrivit studiilor de specialitate, să faci dragoste în timpul sarcinii te va ajuta să-ți păstrezi o stare de bine. Acesta ajută, de asemenea, și la combaterea stresului, reducând tensiunea. Orgasmul sporește adrenalina și, în același timp, reduce tensiunea arterială.

Îmbunătățește stima de sine

În timpul sarcinii, corpul femeii trece printr-o serie de schimbări. Din acest motiv, multe dintre ele nu se mai consideră atractive ori dorite de partener. Astfel, o viață activă le va îmbunătăți, însă, stima de sine și vor trece cu ușurință prin această perioadă.

Reduce durerile din sarcină

Grație oxitocinei, acel hormon cunoscut pentru puterea de a combate stresul, o partidă de amor poate să ajute la îmbunătățirea stării de sănătate, reducând durerile specifice sarcinii cu până la 70 la sută.

Plăcerea este mai intensă

Studiile de specialitate au arătat, de asemenea, că plăcerea este mai intensă în timpul sarcinii, întrucât vaginul beneficiază de o mai bună lubrifire, dar, în același timp, fluxul sanguin de la nivelul vulvei este mai intens, favorizând astfel orgasmul.

Tonifică mușchii uterului

Un alt beneficiu al sexului în timpul sarcinii este faptul că acesta ajută la tonifierea mușchilor uterului, astfel că viitoarea mămică va rezista mai ușor în fața contracțiilor la momentul nașterii. Totodată, nu trebuie neglijat faptul că acesta ajută la îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Conectarea cu partenerul

Momentele de intimitate n-ar trebui să lipsească în timpul sarcinii, întrucât, pe lângă plăcerea fizică, în cadrul acestora, legătura dintre parteneri devine mai solidă, aceștia simțindu-se pur și simplu conectați. Tocmai de aceea specialiștii vă recomandă să vă atingeți zi de zi pentru nu pierde acea conexiune.

Întărește sistemul imunitar

Nu în ultimul rând, o viață intimă activă și constantă ajută, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar, întrucât aceasta sporește nivelul imunoglobulinei A, care are un rol esențial în ceea ce privește apărarea organismului împotriva bolilor.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 169 persoane