Se spune că sarcina este cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei, însă ea vine însoțită și de griji, motiv pentru care îți propunem să ții cont de aceste sfaturi care te vor ajuta să traversezi cu bine această perioadă.

Multe dintre mame trec prin sarcină fără să aibă prea multe idei despre ce urmează. Tocmai de aceea este important să-și prioritizeze anumite chestiuni, dar, în același timp, este esențial să-și păstreze niște obiceiuri care nu doar că le vor ajuta să-și mențină sănătatea, ci vor influența și dezvoltarea bebelușului.

Sarcina este o perioadă fascinantă din viața unei femei, însă vine cu multe responsabilități, iar dezvoltarea optimă a bebelușului depinde de obiceiurile tale. Ce poți face în această perioadă, află mai jos:

Fă excerciții fizice de intensitate moderată

Multe dintre femeile însărcinate se întreabă dacă pot face mișcare în timpul sarcinii. Sub îndrumarea unui specialist, însă, acest lucru este posibil, dar e important să optezi pentru antrenamente de intensitate redusă ori moderată, pentru a nu pune presiune pe abdomen. De asemenea, trebuie să te hidratezi intens.

Crește aportul de calorii, dar nu exagera

Să mănânci pentru doi nu este o soluție, însă trebuie să ții cont că bebelușul tău are nevoie de nutrienți pentru a se dezvolta. Tocmai de aceea, adoptă o dietă echilibrată, bazată pe fructe și legume. Ține sub control greutatea și consumă carbohidrați sănătoși, proteine și grăsimi sănătoase.

Ieși în oraș

Să ieși în oraș nu înseamnă să petreci în fiecare zi de parcă ar fi ultima, făcând abuz de alcool ori alte substanțe. Ține cont de faptul că organismul tău se schimbă și ar fi momentul să profiți de această perioadă pentru a te vedea cu prieteni dragi, pe care poate nu i-ai mai văzut de mult timp. Sănătatea ta mentală este importantă, așa că ai grijă de tine.

Consumă suplimente nutriționale

Mergi la medic și cere-i sfatul, află care sunt suplimentele nutriționale de care organismul tău are nevoie, precum acid folic ori fier. Acestea sunt folosite de obicei pentru a preveni boli care apar în rândul femeilor însărcinate și care pot afecta dezvoltarea armonioasă a copilului.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 248 persoane