Se spune că sănătatea se găsește în natură, chiar și atunci când vine vorba de o sarcină care să se dezvolte armonios, motiv pentru care îți recomandăm să descoperi care sunt plantele medicinale care vin în sprijinul femeilor însărcinate, dar și proprietățile lor pentru sănătate.

Sarcina este cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei, însă aduce cu ea și o mulțime de responsabilități și griji. Tocmai de aceea este important să știi ce are nevoie organismul tău pentru ca sarcina să se dezvolte armonios și sănătos.

Un aliat de nădejde pentru femeile însărcinate sunt anumite plante medicinale, motiv pentru care îți propunem să le descoperi mai jos, dar și să afli ce beneficii au pentru sănătate.

Soc

Considerat a fi un diuretic medic, socul ajută la prevenirea retenției de apă în sarcină. Folosit ca unguent, acesta ajută la tratarea vânătăilor și a entorselor.

Ghimbir

Fierbe o rădăcină de ghimbir în 250-300 ml de apă și consumă ceaiul obținut pentru a reduce greața și pentru a îmbunătăți digestia. Este, însă, indicat să nu consumi mai mult de o cană de ceai de ghimbir pe zi. Conform specialiștilor în medicină naturopată, ghimbirul ajută la ameliorarea grețurilor și a stărilor de vomă în primul trimestru.

Echinacea

Această plantă medicinală are puterea de a întări sistemul imunitar și de a reduce riscurile de a dezvolta răceală ori gripă. Copiii cu vârste sub 12 ani nu pot bea ceai de echinacea, întrucât se pot confrunta cu stări de vom. Un studiu realizat de oamenii de știință a arătat, însă, că această plantă este benefică pentru femeile însărcinate, ajutând la ameliorarea problemelor de tract respirator specifice primului sezon de sarcină.

Mușețel

Această plantă este eficientă pentru a calma durerile de stomac și arsurile. Experții în medicină naturopată o recomandă și femeilor însărcinate, întrucât contribuie la ameliorarea stărilor de vomă și greață specifice primului trimestru de sarcină. Un alt studiu realizat de oamenii de știință a arătat, de asemenea, că anumite ingrediente precum ghimbir, lămâie ori mentă au, de asemenea, proprietăți excelente pentru sănătate, ajutând la eliminarea acestor simptome.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 309 persoane